Kysy psilosybiinisienten käyttämisestä

Yleiset kysymykset psilosybiinisienten käyttämisestä tähän viestiketjuun.

7 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Annostelu

Onko tää normaalia sienissä vai ei? Sienissä pinnalla tollaista pöllyävää valkeaa ainesta.
Onko hometta, uskaltaako syödä? Haju on ihan normaali. Cubens kyseessä.

Tuon kuvan perusteella on mahdotonta sanoa yhtään mitään. Mikä tuo kuvan kökkäre ylipäänsä on? Onko sienet kuivattuja? Miten? Onko kasvatuksen aikana ollut kontaminaatioita? Näillä tiedoilla voi olla hometta tai sitten voi olla kuivaa rihmastoa.
Jos oikeasti epäilyttää, niin tietenkään ei uskalla syödä.

Sori huonosta kuvasta. Kuivattuja ovat. Nämä siis ostettu, joten kuivaustavasta mulla ei oo tietoa. Pari kertaa ennen ostanut, ja on ollut kyllä ulkonäöltään erilaisia, ja sellasia rapeita, siistejä kuivattuja sieniä. En itsekään tunnista, mikä sienen osa edellisen kuvan pallero on. Tässä setissä kuitenkin useampi vastaava.

Tosiaan osassa on tollaista todella pöllyistä valkoista, melkein jauhemaista ainesta. Kun puhaltaa kevyesti, pöllähtää sitä kunnolla.

Haju on täysin normaali, sama haju kuin edelliset sienet ovat olleet. Ei tippaakaan homeen hajua.

Jos nämä on pilalla, onko mitään mahista käyttää esim. teehen uutettuna tai keittämällä?

Näyttää aika oudolta nuo purkissakin olevat sienet. Haju toki kertoo paljon ja homeet kyllä yleensä vainuaa aika hyvin. En ole moista nähnyt. Etenkään ostettuna en tuollaisia söisi/joisi.

2 tykkäystä

Ok, kiitos vastauksista.

2 tykkäystä

Villi veikkaus mutta voisko toi olla sienen kantoja joissa on ollu tätä “fuzzy feet” kasvua kun ei ole saanut tarpeeks ilmanvaihtoa. Sit kuivattuna irtoaa ja pölyää hiukan, mielestäni se tuntuu kuivissa sienissä silleen hiukan samettiselta. Mutta tosiaan aika sekalaisen näköistä settiä tuolla purkissa aivan mahdoton sanoa mitä sieniä edes ovat. Ekan kuvan pallero melkeen näyttäisi kuvatetulta rihmasto palalta kavualustasta. Nämä siis pelkkiä veikkauksia ja varmaan aika myöhässäkin vielä

Englanniksi hakuja tehdessä, tulin tuohon samaan päätelmään. Näyttää siis juuri siltä, mitä siellä kuvattu, ja tuntuu tosiaan samettisilta. Ja kun mitään muita merkkejä homeesta ei ole. Jos kyseessä tämä ilmiö, onko silloin turvallista syödä?

1 tykkäys

Jos kyseessä on tämä niin ihan turvallista, mutta emme ota vastuuta sun tekemisistä.

Onko olemassa ihmisissä jotain poikkeusyksilöitä, et suuretkaan määrät sieniä ei aiheuta egokuolemaa, vaan lähinnä sivuvaikutukset ja pahoinvointi lisääntyy?
Kuulin yhdestä tapauksesta, joka on ilmeisesti jo pidempään harrastanu näitä juttuja, niin sillä ei edes 10g cubensiksia saanu aikaan egokuolemaa. Vaikka siis tuohan on jo ihan todella iso määrä sieniä monelle tyypillle.

Kaikilla niin yksilöllistä että perjaatteessa kai ihan mahdollista.

Itsellä toimii vaan suuret määrät ja en tiedä, että miksi? Sellainen kiva sosiaalinen “pörinä” tulee 4-6g kuivaa ja sitten kun haluaa vähän syvällisemmin tutustua omaan päähän, niin noin 10-12 g kuivaa.
Tämä on ollut ihan harrastuksen alusta asti ja itseäni tämä haittaa siten, että sieniä vaan menee enemmän :roll_eyes: Toleransista tuskin on kysymys, kun käytän suunnilleen 1-2 kertaa/kk.

Osalla ihmisistä psilosybiini ei muunnu yhtä tehokkaasti aktiiviseksi aineenvaihduntatuotteekseen psilosiiniksi, todennäköisesti johtuen puutteista alkaliseksi fosfataasiksi kutsutun entsyymin tuotannossa.

Tällaista saattaa aiheuttaa joko ruokavalio tai geneettiset poikkeamat. Jälkimmäisessä tapauksessa liitännäisoireena esiintyy todennäköisesti muutakin häikkää kuten osteoporoosin tapaista hypofosfateemista luustosairautta tai munuaiskiviä.

Keskustelin taannoin erään henkilön kanssa, joka lukeutui kuvatunkaltaisiin henkilöihin. Ainakin hänellä psilosybiinin asetoksivastine 4-AcO-DMT – joka muuntuu eri entsyymin vaikutuksesta psilosiiniksi – toimi aivan samalla tavalla kuin muillakin ihmisillä, vaikka sienillä saman vasteen aikaansaamiseksi tarvittiin yli kymmenen gramman annoksia. Mitään varsinaista tutkimusta tällaisten henkilöiden kyvykkyydestä metaboloida juuri psilosybiiniä tai sen analogeja ei kuitenkaan ole vielä tehty.

Lisäksi useimmissa psilosybiinitutkimuksissa on ollut muutamia koehenkilöitä, joilla ei tule tavanomaisilla annossuuruuksisilla “mystisiin kokemuksiin” viittaavia vaikutuksia, vaikka visuaalisia ja kehollisia vaikutuksia ilmenisikin, eli he ovat muihin nähden kovapäisiä.