Mikroannostelu (microdosing) ja mahdolliset terveyshyödyt

Tähän ketjuun linkit ja keskustelu mikroannostelusta.

Viestiketjuja vanhalta foorumilta:

Mikä on oikeaoppinen tapa nauttia microannoksia? Yleensä suositellaan 0.1-0.3g haarukassa kuivaa cubensista.
Mut henkilöstä ja tateista riippuen voi tulla vähän voimakkaampia vaikutuksia, etenki tuolla jälkimmäisellä.

Siis kuullut aiemmin, et kynnysannos ois se “oikea” tapa, et vähäisiä vaikutuksia kuitenkin huomaa, koska muuten niitä parantavia vaikutuksia ei saisi(?).
Mutta mites esim. arkiaskareet käy tuommoisella tyylillä?
Kun tuossahan voi helposti käydä niin, et se voi tuurillaan just heittääkin sen kynnyksen yli, ja tuleekin jo pientä matkan kulkua, ja arkiset hommat melkeen voi unohtaa siks aikaa.

1 tykkäys

Jotkut suosivat mikroannostelussa akuutin kokemuksen tasolla täysin huomaamattomia määriä ja toisille sopii paremmin annokset jotka huomaa olotilassa kutakuinkin yhtä kevyesti kuin kupillisen kahvia. Myös tätä isommista annoksista näkee usein puhuttavan “mikroannosteluna”, mutta mielestäni se on harhaanjohtavaa ja vesittää koko termin järkevää käyttöä.

Itselle sopivaa mikroannosta voi olla sopivinta etsiä aluksi vapaa-ajalla ilman pakollisia arkisia velvollisuuksia käytön aikana. Kun kynnys alkaa ylittyä olotilan kannalta liikaa, voi portaittain pienentää seuraavien käyttökertojen annoksia ja tarkkailla millä määrällä pystyy hoitamaan esimerkiksi kotitöitä tai keskittymistä vaativia tehtäviä vaivattomasti.

Sopivan annoksen kartoittamista helpottaa huomattavasti myös kunnollinen tarkkuusvaaka, joka on varustettu mielellään gramman kolmen desimaalin tarkkuudella. Vaikuttavien aineiden pitoisuusvaihtelut kannattaa myös muistaa ja esimerkiksi suhteellisen vahvojen suippumadonlakkien kanssa lipsahduksia tapahtuu huomattavasti herkemmin pienten punnituserien vuoksi kuin keskiverto P. cubensiksen kanssa vaikka annosmäärä olisi vakioitunut.

2 tykkäystä

Kiitos vastauksesta. Tosiaan 0.25g määriä käytetty monet kerrat onnistuneesti, ja siinä tosiaan huomas jotain pieniä vaikutuksia. Mutta kuitenkin kerran tuttuun tapaan töiden jälkeen iltapäivällä jo 0.2g määrä on saanu pientä matkan tuntua aikaan, ja sitä myötä ahdistusta. Mut se vois ehkä selittyy silläkin kait, kun kahvia tullu juoneeks vaikutuksen aikana useemman kupin, et olo vähän selkiintyisi. Ja pieni osa tuosta annoksesta oli toisesta erästä, ku aiempi loppu kesken.
Ja seuraavana päivänä oli omat velvoitteet, eli työpäivä. Ja nyt koko ajan oon tarkottanu pelkkiä cubensiksia, en silokkeja. Nehän on muutenki voimakkaampia.

Kuitenki viime microkuurista on aikaa, ja ei ainakaan omasta mielestä ehkä niin suurta hyötyä, kuin vaikuttavista annoksista. Kuitenki se voi vähän palauttaa mieleen, et milaista matkailu on.

Ja siis 0.01g tarkkuudella näyttävä vaaka ei ois näissä hommissa niin hyvä, ku 0.001g? Joihinki vielä tarkempiin juttuihin tuo jälkimmäinen on aika ehdoton.

Kuulostaa siltä että olisi syytä pienemmälle annokselle.

Kahdellakin desimaalilla pärjää, mutta vaikka puntarin tarkkuudeksi olisi ilmoitettu 0,01 g niin toisessa desimaalissa on usein merkittävästi heittoa varsinkin näin pienillä määrillä ja prosentuaalisesti virhe ei ole mitätön.

Niin, mutulla sanoisin 0.1-0.15g. Noilla ei tosin mitää pieniäkään juttuja saanu aikaan, niin sillä sitä tuli päädyttyy niihin 0.2-0.25g annoksiin, kunnes kävi se “oho”. Ainakin yhden erän tatteja käytetty 0.25g määrillä monet kerrat, ja tullu vaan se rento tähän&nyt keskittyvä olo. Ja niinku aiemmin olin kuullut sen ohjeistuksen, et jotai pieniä vaikutuksia ois hyvä havaita.
Ja kofeiinikin liiallisesti nautittuna voi kait saada ahdistuksen oireita aikaan myös…:thinking:

Tuohon en tiedä, et pitääkö siitä huolestua, jos pienilläkin annoksilla saattaa huonolla tuurilla tulla ahdistusta, ja vähän outo/epätosi olo. Koska voihan ihmisille tulla muutenkin ihan vaikuttavillakin annoksilla tosi huonoja kokemuksia.

1 tykkäys

Hieman liian isolla mikroannoksella jää herkästi epämiellyttävään välitilaan, jossa vaikutukset tuntuvat käyttötarkoitukseen nähden liikaa mutta eivät kuitenkaan johdata olotilaa sen pidemmälle trippailumielessä. Tämänkin vuoksi mikroannokset on syytä pitää riittävän pieninä.

Tuon kyllä allekirjotan, et se olotila oli tosiaankin epämiellyttävä. Vaikka kyllä sen tiesi, et eiköhän se ohi mene.
Esim. youtuben katselusta tullut oikeen mitään, ku ei pystyny normaalisti keskittyy. Ja musiikki ei oikeestaan vaikuttanu millään tavalla, vaikka normaalisti matkoilla ollessa todellakin vaikuttaa. Loppuvaiheilla sit arkisia askareita pyrki tekee, ja kyllä siinä jotenki onnistu. Joskus 4-5h päästä alko ne vaikutukset olla aikalailla ohi, kun normisti mikroillessa ne kestää tyyliin 2-2,5h tjsp.

Edit: Jos palataan tuohon kahvin ja mirodosen vertailuun, niin yleensä microdoseilla käynyt niin, et arkijärki pysyy mukana, mut jos jää tuijottamaan pintoja tms. niin voi huomata vähän jotain pieniä psykedeelisiä viboja. Mitään varsinaista matkaa ei siis tule. Esimerkiks videoita katsoessa tai tekstiä lukiessa taas voi uppoutua vähän siihen sisältöön. Esim. äänet vähän saattaa korostua, ja musiikki saattaa kuulostaa vähän paremmalta. Mut muuten pystyi tekee ihan normaaleja juttuja jne. Tämä kaikki jollain 0.2-0.25g annoksilla cubensista.

Paras tottakai varmasti aamulla ottaa, mut iltapäivästä töiden jälkeen oli yhteen aikaan se tyyli.

Viesti erotettiin uuteen ketjuun: Sienten jauhaminen

Onko forumilaiset millaisilla aikaväleillä microdosetelleet? Aiheesta luettuani oli ainakin pari eri tapaa, yhdessä otettiin annos ekana päivänä, sitten päivät 2 ja 3 oli taukoa ja 4. päivä taas annos. Toisessa oli 4 päivää putkeen ja 3 taukoa, sekä boosterina siiliorakas + B3 vitamiinia.

Sieninä on ihan suppikset ja tavoite saada apua ADD, masennukseen, ahdistukseen, empatian puutteeseen ja yleisestikin vähän elämänmyönteisempi asenne.

Tänään 0.2 g golden teacher mikro kokeilu käynnissä . Jännityksellä odotan mitä tapahtuu. Minulla ADHD ja siihen koitan saada apua

Tuli mieleen tälläinen jos säännöllisesti mikrottaisi niin kasvaako toleranssi itse trippailulle mikrotusten myötä?

@Viider
Käsittääkseni kyllä, microilussakin joutuu pitämään välipäiviä vaikka annokset on pieniä.

1 tykkäys

Nyt olen ottanut 0.1g teachereitä joka toinen päivä. Olo on ollut selkeästi parempi. Ei ADHDn aiheuttamia tuskailuita . Tuntuu että pystyy nauttimaan elämästä paremmin. Minulle kokeiltiin ennen tätä yritystä erillaisia stimulantteja ja eivät sopineet.

Toi 0.2 oli aivan liikaa

Millä tavalla 0.2g oli liikaa? Itellä yleensä tuli ehkä vain jotain pientä vääristymää, jos tarkkaan keskittyi johonkin. Mieleen ei muuten vaikuttanut, kuin että pystyi keskittymään tähän hetkeen, ja mieliala oli vähän positiivisempi. Ja sitten pientä väsymystä oli.

Eräällä toisella kertaa taas sama määrä samoilla sienillä, joissa oli pieni määrä eri erää seassa sai aikaan jo pientä matkan kulkua, ja psykedeelisyyttä. Tämä oli jo selkeesti liikaa.

Tuli sellaista outoa pahoinvointia mitä joskus trippailessa tulee ja 0.2 annoksella ei ole mukava mennä töihin sen verran sienien olo kuitenkin. 0.1g annoksessa ei tule tätä pahoinvointia ainut mitä huomas nii mieli on pirteämpi ja positiivinen :slightly_smiling_face:

Ok. Itse en ole ikinä töihin mennessä ottanut. Töiden jälkeen kyllä.
Ja tietysti oli eka kokeiltu 0.1g annoksista ylöspäin, ja 0.25g jauhettua cubensista oli aika vakiintunut annoskoko. Ja juuri sillä sai noita em. vaikutuksia. Kuitenkin sen yhden kerran vähän pienemmällä annoksella tuli liian kovat vaikutukset tarkoitusperiin nähden. Ja yhden kerran 5 silokkia (noin 0.15g) teki saman.

Semmonen pieni nousun tunne/hyvin lievä nousupahoinvointi hetkeksi aikaa tuli kyllä myös noilla 0.2-0.25g annoksilla cubensista.

1 tykkäys

Hei, yhteisö. Mitä olen vähän r/microdosing-subreddittiä selaillut, suosittelevat pääasiassa inkivääriä nousupahoinvoinnin ennaltaehkäisemiseen. Yleiseen pahoinvoinnin lievittämiseen inkiväärillä tuntuu löytyvän jokunen tutkimuskin. Oman kokemukseni perusteella esim. ruokalusikallinen tujua inkiväärimehua on pitänyt epämiellyttävän olon poissa - annoskoon liikkuessa 100-150 mg välillä.

Kiva myös nähdä, että ketjussa on muutama muukin, joilla yksi käyttötarkoituksista on ADHD-oireiden hoito. Itselläni on diagnoosi ja etsin tällä vaihtoehtoa reseptistimulanteille. Kuukausi cubensis-kokeilua takana ja so far so good. Olen lähinnä ollut yllättynyt joistakin muista positiivisista muutoksesta ajoittain paremman keskittymiskyvyn lisäksi. En tiedä minkä verran on placeboa, mutta koen olevani yleisesti tyytyväisempi ja… leikkisämpi. Sekä työssä että vapaa-ajalla. Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia?

1 tykkäys

Tuo inkivääri voi varmasti toimii hyvin. Mutta onko silloin mennyt hieman liikaa sieniä tarkoitusperiin nähden, jos mikroannoksilla semmoista lievää nousupahoinvointia/pientä nousun tunnetta edes tulee?
Nämäkin kun tuntuu vähän yksilöllisiä juttuja olevan.

Itselläni olisi masennusta, sosiaalisten tilanteiden pelkoa ja add:tä joita haluaisin lähteä parantelemaan. En itse saa stimulantteja keskittymishäiriöön päihdetaustan takia ja muutenkaan ei hirveästi ne kiinnostaisi. Tarkoituksena jonkun ajan päästä aloitella varmaan GT tatteja kasvattamaan ja sitä myötä mahdollisesti microdosettamaan. Olisiko järkevä ottaa joka toinen päivä itselle sopiva annos ja lisäksi välillä välipäiviä pari vai ottaa useampana päivänä peräkkäin ja pitää vaikka useammin välipäiviä/-päivä

Lisäys: Mitään lääkkeitä en syö enää ja suurta eroa en lääkityksen alla oloon huomannut, ehkä laukean nyt nopeammin, mutta muuten :D