Palaute ja kehitysehdotukset

Osallistu sivuston toimintaan ja kehitykseen antamalla palautetta tai kehitysehdotuksia tässä viestiketjussa.

1 tykkäys

Pienen offline jakson jälkeen tulin linkkaamaan biisiä ja lukemaan uusimpia kirjoituksia ja hämmästyin mitä tälle foorumille on tapahtunut. Jos tätä nyt voi vielä foorumiksi kutsua. Vaikuttaa enemmän foorumin ja chatin risteytykseltä, tulee ensimmäisenä mieleen reddit. Itse arvostan paljon enemmän perinteisempää fooruminäkymää joka on myös yhä edelleen aktiivisessa käytössä monilla sivustoilla, esimerkkinä suomalaisista vaikkapa io-tech:in foorumi.

En tiedä onko tämä uusi näkymä nyt hyvä vai huono. Ehkä tätä voi olla helpompaa käyttää mobiililaitteilla? Mielestäni suurempien juttujen kirjoittelu tässä muodossa tuntuu jotenkin vähemmän houkuttelevalta verrattuna perinteisempään näkymään. Tämä ulkonäkö houkuttelee jotenkin enemmän lyhytnäköisempään chatin kaltaiseen keskusteluun.

Tässä ensimmäiset ajatukseni. Toivoisin tulevaisuudessa perinteisempää fooruminäkymää takaisin ja tämän näkymän suuntaamista vaikkapa vain mobiililaitteita varten.

Kiitos ylläpidolle joka tapauksessa kaikesta vaivan näöstä!

Edit:

Ehkä tähän menee hetki tottua. Nyt alkujärkytyksen jälkeen vaikuttaa jo vähän selkeämmältä. Silti tämä vaikuttaa enemmän mobiiliversiolta ja edellinen näkymä paljon selkeämpi työpöytäkäytössä. Ja perinteisempi foorumin rakenne antaa mielestäni enemmän arvokkuutta jokaiselle viestille.

Kiitos palautteesta @Pehmo!

Mitä perinteisten foorumialustojen hyviä puolia täältä ei löydy? Kuinka paljon on kyse tottumuksesta?

Kyllä, mutta myös mm. liitetiedostojen (varsinkin tunnistuspyynnöissä) ja monien muiden yhteisömme kannalta keskeisimpien toimintojen käytettävyys on valtavasti parempi uudella alustalla.

Mistä tämä johtuu? Pitkiä viestejä on mahdollista kirjoittaa aivan kuten ennenkin ja ne saavat samaan tapaan näkyvyyttä. Uudet viestit nostavat ketjuja esiin myös aiempaa paremmin etusivulla varsinkin työpöytänäkymässä.

2 tykkäystä

Kyse voi olla paljon tottumuksesta ja vielä enemmän makuasioista. Kaikki samat perinteisen foorumin toiminnot täältä kyllä näin äkikseltään löytyy.

Hyvinä puolina huomasin ainakin että Tor Browseria käyttäessä tänne linkatut youtube videot toistuu tämän sivuston puolella vaikka suora linkki youtuben puolelle heittääkin loputtomaan captcha kyselyyn niinkuin Tor Browserin kanssa usein käy.

1 tykkäys

Foorumia ei ole sinällään muutettu, vaan luotu udestaan nykyaikaisemmalle alustalle. Tätä discoursealustaa ei ole valittu ihan vain hetken mielijohteesta ilman kummempaa harkintaa, vaan kyllä näitä vaihtoehtoja on vatvottu.
Yllättäen muun muassa käyttäjien tietoturva on aika paljon suurempi prioriteetti, kuin tuttu ulkonäkö. Muutekin, kuten Matias tuossa jo totesi, esimerkiksi liitetiedostojen käyttäminen on huomattavasti vanhaa alustaa kätevämpää. Itsekin vielä tässä tietysti vielä totuttelen uuteen näkymään, mutta en ole toistaiseksi keksinyt mitään, missä uusi häviäisi vanhalle.

3 tykkäystä

Ehkä tämä on enemmän makuasia millaisesta ulkonäöstä ja asettelusta tykkää. Teknisesti tämä vaikuttaa ihan toimivalta. Kovin syvällisesti en ole perehtynyt mitä foorumin ylläpitoon yleensä kuuluu mutta jos tämä on ylläpidon kannalta parempi ratkaisu mm. päivittämisen suhteen ja sisältää paremmat toiminnot kuvien ja tiedostojen jakamiseen niin vaikea tätä on huonommaksi sanoa.

Ehkä vähän turhan kriittinen palaute tuo ylempi. Olen vaan niin vahvasti sen vanhemman ulkonäön ja asettelun kannalla, mutta kyllähän tätäkin tottuu käyttämään. Kaikki samat toiminnot kuitenkin löytyy.

Yritän tehdä oman osani foorumin käyttäjän asemasta ja kopioin tänne kirjoituksia vanhan foorumin puolelta ja luon uusia aiheita sitä mukaan miten asioita tulee mieleen. Olisi kiva saada vanhoja ketjuja tänne uudelle puolelle jotta niitä pystyisi helpommin jatkamaan.

Ennen tätä minun täytyy puhdistaa mieltäni kaikesta häiriöstä jota pahat voimat ympärilläni jatkuvasti aiheuttaa. Taistelu pahuutta vastaan taitaa jatkua hautaan saakka. Tapana on ollut pysytellä poissa täältä kun tunnen ettei mieli ole riittävän puhdas. Liikaa häiriötä ympäriltä, liian vähän omaa aikaa, liian vähän trippejä. Tarvin vähintään heroic dosen. Jos toisenkin. Sitten puhtaammin mielin tänne.

Kiitos!

Hienoa, tähän haluammekin kannustaa! Ylläpito tietysti jatkaa edelleen tärkeimpien asiasisältöjen tuontia vanhalta foorumilta, mutta ehdottomasti muillakin kannattaa perustaa ketjuja vanhoista tai uusista aiheista jotka kokee kiinnostaviksi.

Tässä ei taida olla yötilaa kuten vanhassa?

Asetuksista löytyy.

Klikkaa profiilikuvaa → asetukset → käyttöliittymä → Värimalli

2 tykkäystä

Ok hyvä. Kiitos!

1 tykkäys

Onko vanhan foorumin arkistoinnille määritetty aikarajaa? Onko fiksumpaa linkata vanhaa sisältöä siis viestien muodossa tänne, vai toimiiko pelkkä linkki myös tulevaisuudessa?

Näillä näkymin vanha foorumi tullaan arkistoimaan pitkäaikaisesti saataville.

1 tykkäys

Kiitos ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Edetään tämän tiedon mukaan. Jos tilanne muuttuu arkistoinnin suhteen niin siitä olisi varmaan hyvä laittaa joku tiedote tänne jotta vanhaa sisältöä ehditään taltioimaan tekstimuodossa.

1 tykkäys

Biisiä linkatessa törmäsin viestiin ettei voi kirjoittaa yli kahtaa viestiä peräkkäin. Tavallaan ymmärrettävää mutta ei toimi tässä tilanteessa. Ehdottaisin tuon luvun nostamista ainakin viiteen. Toimisi silloinkin massaspämmäystä vastaan. Normaaleihin keskusteluihin triplapostaajille vaikka erillinen varoitus?

Viimeisimpään viestiin muokkaamalla sisällön lisääminen nostaa kyllä viestiketjua, joten saman käyttäjätunnuksen peräkkäisille viesteille tuskin on tuossakaan tapauksessa tarvetta?

Niin tekee, mutta tuntuu se vähän tympeältä alkaa muokkailemaan viestejä että saa linkattua biisin. Mukavempi jos olisi mahdollisuus lisätä biisi uuteen viestiin. Erityisesti jos eri päivinä laittaa biisin eri tunnelmista, niin ei ole mielestäni sopivaa jatkaa edelliseen viestiin.

Edit:
Ja ymmärrän kyllä että ylläpidolla on varmasti tärkeämpiäkin asioita hoidettavana, mutta tämä on kehitysehdotus vaikka sinne ei kiireellisten joukkoon.

Mitä sananvapaus tarkoittaa teille?

Wikipedian kaksi ensimmäistä lausetta aiheesta:

“Sananvapaus on kansalaisen perusoikeuksiin kuuluva oikeus ilmaista ja vastaanottaa julkisuudessa mielipiteitään. Länsimaisissa demokratioissa sananvapauden ydinsisällöksi on usein mielletty ennakkosensuurin poissaolo.”

Tähän liittyen, kopioin tähän Psilosybiinisienet ja ADHD ketjuun Matiaksen viestiin kirjoittamani vastauksen joka meni ensin tarkistettavaksi ja jonka jälkeen viesti katosi.

Mielestäni aivan asiallisesti kirjoitin tämän mutta ilmeisesti tämä ei ollut sitä mitä minun haluttiin kirjoittavan.

"Pointtina tuossa oli ymmärtää asia kahdesta näkökulmasta. Ettei eksytä tutkailemaan vain pelkkää aivotoimintaa suljetussa laatikossa. Aivoilla on tottakai osuus jokaisen henkilökohtaisessa tajunnassa mutta samalla täytyy ymmärtää että tajunta itsessään juontaa juurensa universumiin ja tajunta on pohjimmiltaan oikeastaan sama asia kuin universumi. Vallitseva käsitys tutkailee aivoja ikäänkuin aivot yksistään muodostaisivat tajunnan. Tässä on tavallaan kaksi eri maailmaa, riippuen kummasta näkökulmasta katsoo. Lopulta mahdoton asia selittää sanoin ja ainoa tapa on oivaltaa se käytännön tasolla riittävän vahvan pskykedeelisen kokemuksen aikana, mikäli sinulle sellainen oivallus suodaan.

Jos ajatellaan mitä ADHD tai ADD on niin sen uskoisin johtuvan juurikin jokaisen uniikeista aivoista ja siitä miten oma mieli on kehittynyt niiden aivojen kautta."

Mikä on niin siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että mitä tahansa new age -namastesontaa ei tarvitse sananvapauden nimessä saada suoltaa ihan mihin vain tahtoo? Tuossa ADHD-ketjussa on useampaan otteeseen pyydetty pysymään aiheessa. “ADHD” tai “ADD” kirjoittaminen viestiin ei tarkoita, että koko viestillä olisi yhtään mitään tekemistä ketjun aiheen kanssa. Jos hieman keskityt ja edes yrität ajatella, niin ehkä näet jonkun valon. Juuri tästä syystä tuo ketju siirrettiin parin muun kanssa ennakkomoderoitavalle alueelle (Kirpputori-alueella on vastaava systeemi) sekalaisen ja aiheeseen liittymättömän ajatuksenvirran kitkemiseksi noista tärkeäksi koetuista ketjuista.

:peace_symbol::flashlight:

1 tykkäys

Sananvapaus ei tarkoita sitä että joka paikassa saisi tai edes kannattaisi olla rajattomasti saarnaamassa omia näkemyksiään, eikä näin foorumiympäristössä varsinkaan sitä että viestiketjuihin kirjoitellaan toistuvasti ohi aiheen huomautuksista huolimatta. Kuten jo aiemmin todettu, maailmankaikkeuden olemuksesta spekulointia voi jatkaa muualla kuin ADHD-ketjussa.

1 tykkäys