Kiva kuulla, että kuvat miellyttivät. Olen pyrkinyt noudattamaan Alan Rockefellerin kuvausvinkkejä, jolloin samasta kuvasta näkyy luontainen kasvutapa ja ympäristö sekä heltat, jalat ja niin edelleen. Parantamisen varaa tietenkin on, kun on kännykkäkuvat kyseessä.
Tässä muutama kuva tältä päivältä:





Kun kävelin pitkänmallisen avohakkuun laidasta laitaan, tuli vastaan yli kymmenen uutta länttiä, joissa kasvoi tätä samaa lajia. Yhteensä siis ainakin satoja sieniä. Rahkamadonlakin voi mielestäni tämän avohakkuun kohdalta sulkea pois, koska sienet eivät olleet juuri missään yhteydessä sammaleeseen. Myös nääpiköitä tuli runsaasti vastaan, joten täytyy olla erittäin tarkkana poimiessa.
Keräsin sieniä ja laitoin pari itiölaskeumaa valmistumaan paperille. Toivottavasti tulee kunnon laskeumat, jotka paljastavat, ovatko nämä suvultaan madonlakkeja. Sienissä ei ollut selkeää bruisingia, joka olisi varmistanut sienten aktiivisuuden, mutta ei suippumadonlakkikaan yleensä sinerrä.
Jos kyseessä tosiaan on aktiivinen sieni, voi se olla ihan järkevä poimittava. Lajin poimiminen oli moninkertaisesti nopeampaa kuin silokkien poimiminen, ja avohakkuulla saa lähes aina olla täysin rauhassa. Tuli mieleen, että jos haluaa harrastaa microdosingia, mutta ei halua “tuhlata” hommaan voimakkaita silokkeja, on risumadonlakki yksi vaihtoehto. Tutkimuksethan eivät ole vielä varmistaneet, onko microdosing pelkkää plaseboa vai ei.
Risumadonlakin tryptamiinipitoisuuksista ei tosiaan ole julkaistu tietoa, mutta varovaisesti sen voisi arvella olevan jokseenkin samaa tasoa kuin Psilocybe stuntzii. Tämän mukaan normaaliin trippiin tarvitaan 8,1 grammaa P. stuntziita, kun taas silokilla samaan riittää 1,8 grammaa. Trippailuun näin mietoja sieniä tuskin kannattaa käyttää, vaikka onhan toki mahdollista, että risumadonlakki on voimakkaampi kuin P. stuntzii.
Varmuuden vuoksi vielä huomio: Lajinmääritys on edelleen kesken. En suosittele risumadonlakkia kokemattomille sienestäjille, koska hengenvaarallisia myrkkynääpiköitä kasvaa usein aivan vieressä. Lisäksi mahdollisista muista näköislajeista ei ole juurikaan tietoa, joten riskejä on paljon.