Kysy psilosybiinisienten käyttämisestä

En ole ikinä transsia kokenut mutta mitä olen lukenut niin se kohta missä olin juuri menossa kokonaan spiraaliin ja visuaalien peittoon tuntui sille. Jos olisin antanut sen jatkua vielä pidempään olisin luultavasti päässyt näkemään hienoja visuaaleja. Silmäni olivat siis ammollaan auki koko ajan.

Ihan tyypillinen psykedeelien aiheuttama aistiharha/-vääristymä vain. Tuollaisessa tilanteessa on usein hyödyllistä olla lähellä mukavaa makuupaikkaa ja säänsuojaa.

1 tykkäys

Sen takia en antanut itseni mennä siihen tilaan koska olin keskellä polkua. Aina oppii itselle uutta.

En tiedä mitä tilaa virallisesti kutsutaan transsiksi mutta tuollainen tilanne voi avata tien visuaalisemmalle matkalle. Visuaalit ovat usein yhteydessä tripin henkiseen puoleen ja joskus niiden huomioiminen saattaa synnyttää ihan omanlaisensa visuaalisen matkan. Tai omanlaisensa aistivääristymien korostuman :)

1 tykkäys

Joo minäpäs kokeilen ensi kerralla kotona hyppyä tuntemattomaan. Jos jotain mielenkiintoista ilmenee niin ilmoitan.

Viesti erotettiin uuteen ketjuun: Psilosybiinisienet ja ahdistus

Sellainen tuli mieleen että kun sieniä nauttii niin alkuvaiheen jälkeen seuraa sellainen vaihe jossa ajatuksia lentelee päässä enemmän kuin jaksaa edes ajatella, itse kutsun tätä “mietiskelyvaiheeksi” ja haluaisin tietää voiko tätä vaihetta lieventää jollakin tapaa? Minulle se ei ole ongelma mutta ystäviäni tuntuu lievästi ahdistavan.

tervehdys onko kellään suositella minkälaisia microdose “reseptejä” cubensiksilla taikka silokeilla kiitän jo etukäteen

3 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Sienten vaikutus verrattuna kannabikseen

Kokeilen tänään ensimmäistä kertaa sieniä. Kannattaako syödä ruokaa ennen sieniä, niiden jälkeen vai ei ollenkaan? Millaista ruokaa kannattaisi syödä? En ole syönyt tänään mitään, eli on kieltämättä nälkä.

  • unohdin kysyä, että miten sienet kannattaisi nauttia? Onko joku tapa mukavampi kuin toinen? Tai tehokkaampi?

Syöminen ennen sienten syömistä (jos siis syöt sienet) hidastaa vaikuttavien ainesosien imeytymisnopeutta huomattavasti. Tämän seurauksena vaikutukset alkavat myöhemmin, ja kokemus on huomattavasti “tasaisempi” ja pitkäkestoisempi. Omasta kokemuksesta voin sanoa sen verran, että tyhjään vatsaan syötynä nousuvaihe, varsinainen “peak” ja lasku kestää sen n. 6 tuntia. Tämä tietenkin vaihtelee henkilöltä toiselle. Itse olen paastonnut ennen trippiä, mutta pieni purtava ei varmaankaan haittaa.

Toinen tekijä, joka kannattaa muistaa on se, että jos olet pahoinvoinnille erityisen altis, saattaa syöty ruoka tulla ulos sienien jälkeen, koska sienet aiheuttavat pahoinvointia.

Sienet nautitaan pääasiassa sellaisenaan, tai sitten niistä tehdään teetä. Teen kanssa olen itse huomannut, että syöminen ei haittaa niin paljoa, koska vaikuttavat aineet ainakin tuntuvat imeytyvän nopeammin nesteestä. Toki syöminen hidastaa imeytymistä jonkin verran tuossakin tapauksessa. Ajattele asiaa samalla tavalla kuin jos joisit alkoholia tyhjään vatsaan.

1 tykkäys

kiitos nopeasta vastauksesta

Helou, 3 psilokertaa nyt takana. 0,5gr, 1,0gr ja 2,0 gr. cubuenis. Jokainen kerta tehty ulkomailla Etelä-Amerikassa. Käytän aina silmäsuojia ja olen silmät kiinni. Tähän asti olen kuunnellut nappikuulokkeilla kännykän kautta musiikkia, mutta nyt ensi kerran kännykän käyttö häiritsi mieltä. Siirryn käyttämään bluetooth kaiutinta ja pyydän kaveria toimimaan DJ:nä. Myös tarve parantaa settinkiä tuli mieleen. Seuraavalla kerralla otan jonkun taidekirjan tai luontokirjan mukaani, jos en jostain syystä halua/ jaksa makoilla silmät kiinni tuntikausia. Seuraava annokseni on 3-3,5 gr. Tällainen asteittainen nousu on tuntunut hyvältä ja antanut viitteitä mitä tuleman pitää.

Täällä olisi mahdollisuus kokeilla myös ayahuascaa. Ero settinkiin olisi iso. Ayahuascaa-seremonia tapahtuu ulkona ja yhteisöllisesti.

2 tykkäystä

Hei! Minulla olisi kysymyksiä, nautitteko sienet yksin vai seurassa? Onko teille kellekään käynyt koskaan niin että vaikutus on jäänyt jotenkin “estyneeksi” johtuen seurasta?
Mistä voi johtua sellainen että sienet tekevät jonkin henkilön agressiiviseksi, arvaamattomaksi jopa väkivaltaiseksi? Yhden tälläisen ihmisen olen (menneen) elämäni aikana tavannut.

No mutta iltaa. Tällasta kyselisin että onko väliä syökö silokit tuoreena vai kuivattuna, kumpi on parempi menetelmä vai onko mitään merkitystä… Ja millanen määrä ois sopiva ensikertalaiselle silokkien käytössä. Olen siis muita sieni lajikkeita ottanut mutta silokit on vielä tuntematon kokemus. Niin mikä olisi sopiva määrä?

Eipä sillä ole väliä, silokeissa suurin osa aktiivisesta materiaalista on psilosybiinin muodossa mikä ei tuhoudu kuivaamis prosessissa, joten kokonais pitoisuudet eivät vaihtele paljoa märkien ja kuivien välillä. Tosin märkiä voi olla hankalampi annostella koska yleensä annostelu tehdään kuivilla sienillä. Tähän auttaa aika yleinen nyrkkisääntö ainakin cubensiksien kanssa, että sienet ovat noin 90% vettä ja märkä annoksen saa kun kertoo kuiva annoksen kymmenellä.
Kuivista silokeista aloittaisin 0.2-0,5g että saa vähän tuntumaa kuinka vahvoja sienet ovat ja siitä sitten oman tunnon mukaan mikä sinulle riittää ja tuntuu tarpeelliselta.

3 tykkäystä

Suippumadonlakki
0,5 - 1,0g kuivaa rouhetta tyhjään vatsaan (1 - 2 teelusikkaa) (n. 5 - 10mg psilosybiiniä).
Rouheen voi jauhaa tehosekoittimella kuivista sienistä.
Käyttöä enne hyvä olla syömättä ja juomatta 3 tuntia. Käy vessassa ennen nauttimista.

2 ensimmäistä tuntia on nousuvaihetta.
Nousuvaiheessa kannattaa makoilla silmälaput silmillä ja kuunnella musiikkia.
Nousuvaiheessa arki ajattelu tuottaa haasteita, kuten musiikin valinta, valitse siis etukäteen.
Fysiologisesti “arkiajattelu” hiljenee ja “intuitiivinen” lisääntyy.
Hämmästele ja hämmästele mielesi tuottamia näkyjä ja kokemuksia

Epämieluisan kokemuksen aikana voit siirtää huomiotasi musiikkiin ja hengitykseen.
Näitä tulee aina ja ne kääntyvät hetken päästä taas toisenlaisiksi kokemuksiksi.

Mieluisan kokemuksen aikana voit antaa extra huomiota kokemukselle esimerkiksi liikuttelemalla käsiä kokemuksen tahtiin

“Nousuvaiheen” jälkeen alkaa “tasapainon aika”. Nyt arkiajattelu alkaa taas sujumaan ja voit siirtyä soittamaan vaikka kitaraa.

On olemassa kaksi koulukuntaa liittyen nousuvaiheeseen.

Toinen koulukunta opettaa että olemme kokemuksen aikana yhteydessä oman mielemme ulkopuoliseen.

Toinen koulukunta opettaa että kokemuksen aikana suodatin tietoisen ja tiedostomattoman mielen välillä hälvenee. Voidaan väittää että tiedostamattoman mielen normaali toiminta on abstraktia. Henkilö voi esimerkiksi nähdä näkyjä, mitkä tietoinen mieli tulkitsee tuleviksi tapahtumiksi. Näiden tapahtumien tapahtuessa voidaan ajatella että tiedostamaton mieli toimi täysin luonnollisesti ja teki tietoisen mielen “valppaaksi tulevasta” abstraktein näyin.

Kokemuksen hyödyistä ei vielä olla täysin tietoisia. Jotkut rottakokeet puoltavat mahdollisten fysiologisien muutosten puolesta mitkä lievittävät masennusta. Hyötyä voi saada myös kaavoihin kangistunut ajattelu.

Siitä kaikki voivat ainakin olla yhtä mieltä, että mm. kirjailijoille, taiteilijoille, elokuvaohjaajille tämä on tietyissä tapauksissa valtava ideoiden lähde.

1 tykkäys

Ylläolevasta ja näyistä tuli mieleen, että miksi niin monet näkee geometrisiä kuvioita? Onko jollain tietoa tai hyviä arvauksia mistä se johtuu ja mikä merkitys niillä on? Pitäiskö ne nyt jotenkin ymmärtääkin?
Itsekin niitä nähnyt muttei ole mitään käsitystä mitä ne oikein tarkoittaa. Usein ne vilisee sen verran vauhdilla etten ehdi niitä kovin tarkasti nähdä ja jälkeenpäin niitä ei vaan oikein edes muista niin että esim. osaisi piirtää mitä näki.

Yksinkertaisesti siksi että olemme kaikki ihmisiä ja nautimme samaa lääkettä.

Meillä kaikilla on aivot minkä toiminta muuttuu, ja se toiminta muuttuu samalla tavalla.

Ei ole mitään ymmärrettävää. Aivosi vain toimivat hetken aikaa eri tavalla kuin ilman lääkitystä. Ehkä saat siitä inspiraaitota piirtää tai maalata jotain.

Edit. Voisi vielä lisätä että ihmisen aivoissa on soluja vähän kaikille asioille, mitkä aktivoituu vaikka sen mukaan mitä signaalia silmistä sinne menee. Joskus on ollut tosi hyödyllistä tunnistaa vaikka leopardin kuvointi heinikosta. Se määritti että mikä aivo jäi henkiin ja mikä kuoli. Nyt kun siellä aivoissa on vaikka solu Homer Simpsonille, ja se aktivoituu tripin aikana, ja sitten se menee ristiin rastiin muiden solujen kanssa. Niin tuloksena voi olla tuhat silmänen kokonaisuus mikä jostain kumman syystä vähän vaikuttaa Homer Simpsonilta.

1 tykkäys