Haasteelliset kokemukset

Pohdiskelin tuossa, että miten pienestä tai herkästä trippi kääntyy bad tripin puolelle vaikka alku olisi todella positiivinen? Voiko se tosiaankin olla tosi pienestä kiinni?
Mulla oli todella hieno alku ja tuli pari upeaa kokemusta ja tämän jälkimmäisen myötä homma kääntyikin ns huonoksi. Päässä avautui “äärettömyys” ja näin siinä naispuolisen hahmon, joka sanoi, että tämä kaikki tieto on käytettävissä mutta vain hyvään. No, kumma juttu kun pääsi lipsahtamaan mieleen muutama egollinen ajatus ja menetin näyn. Ja tästä lähti sitten bad trip. Tähän liittyi toki myös nämä karvaiset kaverini, jotka jostain syystä olivat normaalia levottomampia ja aistiyliherkkydestä johtuen saivat oloni tukalaksi. Mutta mahdollista toki, että tämä bad trip olisi jatkunut ilman näitä karvakasojakin.
Itkin katkerasti tätä mokaani… ajattelin, että olin lähellä egotonta olemista mutta tuo egopirup***le onnistui kuitenkin tulla ns väliin. Ja tekikö se sitten loppukokemuksesta vaikean. Koin niin pohjatonta väsymystä ettei sitä voi sanoin kuvailla. Tuntui, ettei keho kestä sitä vaikutusta kun jouduin takaisin “egollisuuteen”. Ahdisti, harmitti, ketutti, olin niin pettynyt itseeni. Itkin melkein koko ajan. Silmät auki oli kaikenlaista hassunhauskaa ja hyvällä tuulella niistä olis varmaan voinu nauttia ja naureskella mutta nyt vaan ärsytti ja ketutti. Vieläkin itkettää ja tunnen suunnilleen vihaa tätä egoa kohtaan kun pilas kaiken :neutral_face: :cry:

@MettaBhavana Jos tavoittelee noin vahvoja kokemuksia niin kannattaa ehdottomasti etukäteen poistaa yhtälöstä ylimääräiset häiriötekijät, sillä ne herkästi laukaisevat negatiivisia tunnekierteitä. Miedommista kokemuksista voi nauttia helpommin myös ilman minäkuvasta irtautumista.

1 tykkäys

@MettaBhavana

Minä nyt voisin vastata tähän sen takia että tekstistä voi olla hyötyä muillekkin.

Sinä olit siis ottanut suuren annoksen sieniä. Näit hallusinaatioita/näkyjä, missä kuvittelit että nyt sinulle annetaan jotain käytettäväksi. Näit unta missä sinulle ojennettiin jotain. Uni lähtikin sitten eri raiteille kun aloit kuvittelemaan että et ansaitse tätä kuviteltua asiaa syystä x.

Kuulostaa vähän uskonnollisen aivopesun jäänteiltä.
Usko Jeesukseen pääset taivaaseen, saat taivaspaikan nyt.
Mutta sitten eih… Olenkin syntinen. Voi kamala. En saakkaan sitä asiaa.

Tripillä näkee justiinsa sitä mitä on lukenu/nähny. Sinne ne sekottuu Homer Simpsonit jumalien sekaan. Ei ole mitään väliä miten itsekäs tai paha on kun tripille lähtee. Vaan sillä on väliä miten suhtautuu itseensä ja siihen mitä näkee. Se on kokoajan semmosta ketjuuntumista. Jos näkee jotain uskomatonta niin tottakai se ketjuuntuu siihen että no nyt se on joku jumala, se on looginen päätelmä siitä. Ei se oikeesti oo jumala. Ja sitten seuraava looginen päätelmä kun jumalan näkee on että nyt tuomitaan sielu, tai saadaan tietää elämän tarkotus, tai joudutaan kadotukseen.

Nuo typerät johtopäätökset kun saa pois sieltä päästä niin sit aletaan olla valmiita kokemaan trippejä mitkä ei väsytä mieltä. Ja annos kohalleen!

Mitä tarkoitat, että annos kohilleen?

Mielenkiinnosta kysyn myös, että perustuuko nämä sun jutut johonkin tieteeseen, tutkimuksiin, psykologiaan vai mihin?
Itellä on ollu selvä visio mihin tatteja haluan käyttää ja nuo osittain riitelee tämän visioni kanssa ja siksi kiinnostaa. :slightly_smiling_face:
Sekä haluan tietysti ymmärtää paremmin tattien vaikutuksia sekä käyttöä.

Siinä tattipäissäni kyllä mietin kaikenlaista (mm. että aiheutin sen itse tekemällä typerän tulkinnan) mutta ajattelin sitten, että ehkei näitä nyt tässä kannata vatvoa vaan vasta myöhemmin ja koitin kääntää huomion ihan muuhun. Lopulta sitten katuvalon valon sekä tähtien kanssa “leikkiminen” vei huomion muualle ja loppuajasta jo naurattikin moni asia.

Lähtökohtaisesti vastailen sinulle sillä mielellä että joku saattaa lukea tätä vaikka 2026.
Joten tekstini ei ole sinulle suunnattu, saan niistä inspiraatiota vain.

Käytä sieniä miten haluat ja mistä syystä tahansa.

Ahaa, ok.

Vaikka tietysti omasta viitekehyksestä asioita tarkastelen ja viitekehys vaikuttaa uskomuksiini niin kiinnostaa kuitenkin kaikki sellainen aiheeseen liittyvä, mikä auttaa ymmärtämään tattimatkailua. Välillä kun sitä erehtyy ajattelemaan, että ois hyvä ymmärtääkin jotain :grin:

Haluan vielä sanoa näin yleisesti, että kaikesta huolimatta tuo matkani oli opettavainen ja hyödyllinen, Siitä ei jäänyt mitään negatiivista tms. Tapahtuneista huolimatta näin jälkikäteen ajateltuna se oli kuitenkin hyvä kokemus eikä jää minulle kummittelemaan “bad tripinä”.
Pystyin hyödyntämään sellaista, mitä olin etukäteen “opetellut”, jos sattuu kokemaan jotain ei niin miellyttävää ja se kyllä auttoi. Ajallisesti tuossa meni suunnilleen tunti vaikka se silloin tuntuikin “loputtoman pitkältä” ajantajun vääristymisen vuoksi. Lopulta se muutaman dl jaffalätäkkö lattialla oli hyvä “häiriötekijä” kun pakotti pois sängystä itsesäälissä kieriskelemästä ja sai vielä ns hyvä loppuvaiheen.
Hyvillä mielin kohti seuraavaa, joskus sitten taas :innocent:

Kyllä sitä itsekin taas tuossa viikonloppuna näki fraktaaleista rakentuneen olennon mikä työnsi päänsä ulos seinästä ja tarkkaili mitä huoneessa tapahtuu.
Minkäänlaisia kummempia tunteita tämäkään ei herättänyt.

“Pää aukesi äärettömyyteen” myös itselläni silmät kiinni ollessa(Eri tavalla kuin @MettaBhavana henkilöllä, puhelen tässä yleisesti, minkä olisin voinut tuoda paremmin esille). Tosin minä en tulkitse sitä “äärettömyydeksi”, tai “ykseydeksi”, kun näkökenttä menee valkoiseksi, se on ihan amatöörien ja uskovaisten tulkintoja. Ei aiheuttanut näkökentän valkoiseksi meneminen mitään hypetystä tälläkään kertaan. Tai muita ylitulkintoja siitä miten jossain jumalan valossa kylpee. Ei käynyt mielessäkään, nyt vasta tulkitsin tuolla tavalla tuon kokemuksen. Tämän jälkeen kuljin metsän juuristoissa. Paljon tuli kaikenlaisia hahmoja tervehtimään minua. Tämäkään ei mitään mania kohtausta aiheuttanut, missä kuvittelin tapaavani sienen rihmaston juuritasoilla. Siellä sitä vaan kuljettiin ja tunteet oli luokkaa “Jaahas, juuria ja kantoja näkyy”

Kyllä minä tiedän miten alottelijat saa niitä mania kohtauksia missä vedetään kaikenlaiset ylitulkinnat ja perustetaan kultit ja uskonnot aiheen ympärille.

Enemmän tuntuu olevan ylitulkintaa sinun omissa viesteissäsi @ItsenäinenTutkija, puhutkohan nyt sittenkin omista kokemuksistasi? @MettaBhavana puhui äärettömyydestä lainausmerkeissä, eikä missään vaiheessa maininnut jumalista tms. mitään ja alusta asti mainitsi tapahtumien olleen osa näkyä.

1 tykkäys

No hiukan lähti lapasesta tulkinnat :grin: Ei ollu mitään valkeutta, jumaluutta :slightly_smiling_face: En sitä näkyä sen tarkemmin tässä lähtenyt avaamaan, koska ajattelin, että se kuuluisi ehkä paremmin toiseen ketjuun “mystisenä kokemuksena”.
Sinänsä näky mielestäni oli ihan ns järkevä. Mielestäni asia onkin juuri näin, että vain aidosti epäitsekäs voi ammentaa tiedon merestä hyvään (joku viisashan on todennut, että suurinta pahuutta on se mikä hyvyydeksi naamioituu). Se näky oli enemmänkin siis ikään kuin tiedon meri tai malja jonka takana seisoi tämä viisaan ja korkeamman olennon oloinen naisena näyttytynyt hahmo.
Mulle tuo edusti aitoa näkyä ja koen, että sillä oli mulle ihan oikeaakin asiaa. Siksi niin paljon alkoi harmittaa kun en ollut valmis vaan liian itsekäs ja egoinen vielä. Harmitusta kuvaa ehkä se, että olet juuri saamassa mitä olet hartaasti halunnut ja kun ojennat kättä sitä kohti niin se viedäänkin pois, että “no et sittenkään saa”.
Jokainen voi uskoa mitä tahtoo mutta itse en luovu ainakaan toistaiseksi uskostani, että tattien avulla on mahdollista saada apua ja tietoa omaan henkiseen kasvuunsa ja osa matkoista/näyistä on oikeasti merkityksellisiä tienviittoja omalle polulle.

Pään aukeaminen tarkoittaa sitä tunnetta kun tunne pääkopasta häviää, tai tuntuu kuin pää häviäisi ja tilalla olisi vain rajaton tietoisuus. Sen tuntee kun “tietoisuus aukeaa rajattomaksi” ja tätä ei ole mulla tapahtunut varsinkaan pienemmillä annoksilla kuin satunnaisesti.

Kerrassaan loistava otsikointi.

Jospa se vetää puoleensa ne muutamat kulkemaan tämän viestiketjun läpi, kenen on hyvä kuulla:

Antakaa mahdollisuus sille ajatukselle ettei tulkinta tripistä tripin aikana ole oikea.
Tulkinnalla tässä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että nähdessään valkoista valoa, tulkitsee sen olevan asiaa x, ykseys, jumaluus, elämän lähde jne.
Nähkää valoa, mutta antakaa mahdollisuus sille, ettei sitä tulkita sen enempää. Havainnoikaa vain.

Edit. Tänään on 2022, ehkäpä 2026 joku kulkee tämän viestiketjun läpi… Ken tietää.