Suippumadonlakkihavainnot 2023


ensimmäiset löytyivät pohjoispohjanmaalta tänään

21 tykkäystä


20kappaletta löytyi

7 tykkäystä

2 tykkäystä

Etelä-Savossa myös sesonki alkanut.

4 tykkäystä

Niin se täällä Uudellamaallakin löyty ensimmäiset. N. 15kpl bongasin, muutama “täysimittainen” ja loput ihan pikkuruisia.

6 tykkäystä

Uusimaa 23.08.2023

3 tykkäystä

9 tykkäystä

Tulihan se ensimmäinen (ja useampi kaveri hetken tarkastelun jälkeen) vastaan. Varsinais-Suomessa lähti omalta osalta kuvauskausi käyntiin näiden myötä.

4 tykkäystäNyt kun oli muutaman yön lämmöt +7 ja muutenkin hyvin sadellut, niin kausi startannut hienosti pirkanmaalla päin.
Kyllä niitä jo sadottain oli spoteilla ja paljon pieniä alkuja. Pitää käydä niitä kuvailemassa sitten ylihuomenna. Mukavia sienestys hetkiä kaikille!

5 tykkäystä

Siinä muutama kuva lisää tältä päivää.

4 tykkäystä

3 päivää +20C, mutta silti 100+ eilen ja 100+ tänään! Seuraavan sateen jälkeen varmaan räjähtää kasvu

1 tykkäys

Viikko noin pomppasit Pohjois-Savossa

3 tykkäystä


Iltakävelyllä kuvailuja etelä-savossa

1 tykkäys


Kyllä taas alkaa sateiden jälkeen tuleen silokkeja lisää :v:t4:

1 tykkäys


Isoja ja nättejä löyty tänään mukavasti,pitemmässä heinikossa osa ihan märäntyneitä jo.

tää on varmaa paras ketju kysästä. mis vaihees kausi yleisesti on? et onko paras kausi jo menny ja viel edessä. riippuu varmaa paikast mut jotain mielipiteit olis kiva kuulla.

Kyllä esim pirkanmaalla päin on vielä about kuukauden verta kautta jäljellä. Ja nyt silokkeja on kaikkialla suomessa paljon. Kausi juuri nyt parhaillaan. Kun nyt on sadellut hyvin ja lämpötilat pyörinyt hyvin siellä 5-15 asteen nurkilla :v:t4:
Tänään taas itse menen vaki spoteille kuivailu hommiin!

1 tykkäys

meikäl alkaa usko loppuu ku muut sanoo et on paljon kuvattavaa mut ite en löydä käytännös ollenkaa :cold_sweat:

oon lukenu oppaan lävitte pariki kertaa. kaikki nurmilauhatuppaat on tyhjii mitä oon nähny. sit käytöst poistetut pellot on liian umpeen kasvaneit tai liian nuorii. laitumilki oon kans käyny eikä oo löytyny. mustesienen tunnistan ja niit ei oo näkyny oikee missään.

jotain nurmialueitki kattonu ja tyhjää ollu. joku täs meikän hommas on pielessä ku aikaa on menny kymmenii tuntei jo eikä tuu tuloksii. metäst en oo ettiny, mut metsäautoteitäki katellu.

yleiskuvat kuvauspaikoist auttais kovasti. must tuntuu et oon vääränlaisil mestoil. on vissii vaa liian paljon kasvustoo niis mis oon käyny tai jotai

Ei kaikkialla Suomessa ole hyvä satotilanne, esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä paljon tavallista vähemmän kuvattavaa.

Kuvia suippumadonlakin kasvupaikoista

1 tykkäys

Omallakaan hyvällä spotilla, mistä vuosi takaperin, hehtaarin alalta löytyi sieltä sun täältä ryppäinä, löytynyt jo 7 käynnin osalta enemmän hirvikärpäsiä mitä kuvattavaa :sweat_smile: siinä vielä kuvaa pellosta, Savon ja keski-suomen välimaastossa.
Screenshot_20230923-125730_copy_288x380

1 tykkäys