Sienten annostelu

Suuntaa antava annostelulaskuri:

Annosteluun suositellaan vahvasti tarkkuusvaakaa, eivätkä sienten kappalemäärät ole luotettava tapa määrien mittaamiseen! Varsinkaan ensimmäisiä käyttökokemuksia ei yleensä kannata aloittaa liian suurilla annoksilla. Lisäksi linkin laskuri vaikuttaa antavan melkoisen reiluja annoksia, mikä kannattaa myös tiedostaa. Koko viisiportainen tasoasteikkokaan ei ole kovin yksiselitteinen tai välttämättä edes hyvä.

Katso myös:

Yhdessä maassa jossa sienten kasvattaminen ja käyttö on laillista, teimme seuraavanlaisen projektin:

Viisi kaveri kasvatti Uncle Bens riisipusseissa + kookoskuidussa yhteensä noin 600g Cubensis kuivana. Lajike on tuntematon, mutta joukossa oli joitakin albiinoyksilöitä, eikä se missään tapauksessa ollu Penis Envy. Kasvattajien saalis vaihteli 80g - 200g kuivana välillä.

Osa porukasta kuivasi sienet kuivurilla, enemmistö kuitenkin ihan vaan kuivassa talvisessa huoneilmassa. Sienet säilytettiin kokonaisina suljetuissa purkeissa sen noin 3-4 kuukautta, jonka kasvatus kesti. Eli purkkiin aina sitä mukaa kuin kuivui.

Sen jälkeen koko 600g satsi jauhettiin blenderillä hienoksi jauheeksi, lisättiin n. 3% hienoksi jauhettua C-vitamiinia ja säilöttiin hiilidioksidiin. Jauheesta lähetettiin näyte Energycontrolin labraan niin ikään hiilidioksidiin pakattuna. Näyteen lähettämisestä sen analyysiin kesti noin 1,5 kk, jonka ajan näyte säilytettiin tuntemattomissa olosuhteissa siellä labrassa.

Tulos:

0.61% psilosybiiniä
0.08% psilosiiniä

Tästä laskettuna esim. noin 25mg psilosybiiniä vastaava annos näitä sieniä olisi noin 3.5g.

Tulos on linjassa sekä tavanomaisena pidettyjen pitoisuuksien kanssa että kokemuksellisen arvion kanssa.

Tarkoitus on lähettää uusi näyte samasta erästä 6kk - 12kk kuluttua ja katsoa mitä pitoisuudet on sitten.

5 tykkäystä

Kokeilin viimeviikolla Jedi Mind Fuckia (eli Cubensis. Pitäisi olla luotettava lähde). Otin 0,5g tyhjään vatsaan sitruunamehun kanssa ja odotin pientä kivaa aistien terävöitymistä. Suunnitelmissa oli poltella hatsit päälle ja nauttia luonnosta ja maisemista. Tunnin päästä oli kuitenkin fyysisesti todella raskas ja hutera olo enkä uskaltanut poltella mitään. En pystynyt kävellä suoraan ja polvet dippas alta aina välillä, en kuitenkaan kaatuillut mutta ei ollut kaukana siitä. Voimmakkaan kehollisen tuntemuksen lisäksi en kokenut paljon muuta. Vähän oli värit kirkkaita ja nauru herkässä mutta raskas olo peittosi ikävästi näitä vähäisiä positiivisia tuntemuksia. Aiemmin olen kokeillut sieniä lähinnä mikroannoksina ja ollut kivaa, muista psykedeeleistä on sitten kokemuksia korkeimmista annoksista mutta silloin ei ole ollut fyysisesti raskasta oloa. En nyt oikein tiedä miten suhtautua tähän jatkossa, pelkään ottaa suurempaa annosta, pitäis melkein olla kotona omassa sängyssä jos olo muuttuu yhtään raskaammaksi kuin viime kerralla. Ongelmana on, että en saanut oikein mitään irti tuosta edellisestä ”tripistä”, vähän kuin olisi humalassa ollut. Eli annosta pitäisi nimenomaan nostaa, ilmeisesti… Mitä mieltä olette, kuuluuko tuo raskas olo olennaisesti psilosybiinikokemukseen ja pitääkö ulkona liikkuminen unohtaa kun ei meinaa jaloillaan pysyä?

Itelle välillä kokemus on kummallinen eikä jotenki anna mitään.
Jos kävelisin, niin mikrodose riittäisi hyvin. Yhtään isompiin riippumatto. Polkupyörä voisi olla siisti, mutta vaarallinen varmaan…

En tiedä tuosta jmf:stä kuinka vahvaa se on. En tiedä mitä omat cubet ovat, mutta pienet minidoset voi välillä olla hurjempia kuin mikro tai 1g annokset.

Mikro ei mulle ole sellainen annos, että tekisin töitä vaan rentouttava 0.2g, jolloin ulkoilla, sportata, musisoida tai tekemättä mitään.

1 tykkäys

JMF ei pitäisi olla mitenkään erityisen vahva, useimpien lähteiden mukaan perus cubensis. En oikein tajua miten se oli noin väkevän ja kehollisen tuntuinen. Fillarilla vetelin myös. Ihan kiva sillä oli rullailla, helpompaa kuin kävely mutta pyöräilen kyllä muutenkin ihan joka paikkaan, niin aika automaationa menee. En ihan saanut kiinni mitä tarkoitit, mikro, mini jne annoksilla, ehtisitkö vielä avata lisää?

Joku 0,5-1g annoksilla alkaa usein ajatukset luuppaamaan kunnon vauhtikierroksilla, joka ahdistusta. 1-1,5g jotenkin helpompaa ajatusten tuolle puolen ihmettelyä.

Koekaniinitouhuahan tää

2 tykkäystä

Jotkut kehuu käyttävänsä 0.4-1g annoksia cubensista just semmoseen sopivaan chillailuun. Mulla ei oo kokemusta 0.5g annoksista, koska suoraan harpattu 1 grammaan.
Mutta juuri näiden juttujen perusteella näyttäis jotenki siltä, että tuo 0.5g annos voisi olla jopa haastavempi, kuin vaikka suoraan yli 1 gramman annokset…?
Sinänsä hiukan ristiriitaista, koska tosi monen päihteen kohdalla voi riskejä ja haittoja pienentää annosta pienentämällä.

Juu, se annos voi ihme kyllä olla liian pieni, koska siinä vaiheessa voi jäädä sellaiseen ikävään välitilaan missä on outo/huono olo.

Juuri tätä meinaan. Muistan vaan, kun yhdelle oli opastettu toimimaan näin (ottamaan siis 0.5g annos cubensista alkuun, ja siitä nousta hiljalleen ylöspäin) pitkän tauon jälkeen. Ja tyypillä oli vissiin ollut vielä joku osastojakso välissä, ja lääkitys oli saatu purettua + viime psykoosista oli ollut jo pari vuotta.
Sairasti muistaakseni skitsoaffektiivista.
Tämä on siinä mielessä hieman eri asia, koska kaikilla (kuten itsellänikään) ei ole sellaisia sairauksia, ja ovat muutenkin terveitä.

Pienellä annoksella aina riskit luulisi olevan pienemmät, mutta tässä taas vuorostaan tulee riski sille ahdistavalle välitilalle ja oloille.

Se pienen annoksen aiheuttama “välitila” on todennäköisimmin huomattavasti helpompi hanskata, ja kestää lyhemmän aikaa entä ison annoksen mahdolliset haastavat tilat ja kelat.

Riski haastavalle kokemukselle on aina annoksesta riippumatta. Jos on todennut kokemuksesta että pieni annos aiheuttaa lähes väistämättä haasteellisen välitilan ja isompi annos ei niin mikäs siinä, ottaa sitten niitä annoksia ettei automaattisesti joudu välitiloihin. Mutta ei se tae hyvälle (mitä se nyt kellekkin sitten tarkoittaa) kokemukselle ole :slight_smile:

4 tykkäystä

Tuokin oon ihan totta. Muistan vaan, et viimeksikin ne huonot olot kesti yllättävän kauan varsin pienellä määrällä. Useemman tunnin siis.
Ja se ahdistus oli vähän sellaista, että oli arkitodellisuudessa, mutta samaan aikaan ajatukset meni vähän mutkalle. Siis perus psykedeelisyyttä, ajatusten notkeutta ja tunteiden voimistumista puoleen ja toiseen olematta varsinaisesti tripillä.
Tämä taas aiheutti ahdistusta ja vähän jotain epätodellisuuden tuntua. Ja jos multa kysytään, niin juuri tuo epätoden tuntu on se mikä ahdistaa.
Sitten muutaman tunnin päästä pienimmätkin vaikutukset oli aikalailla ohi.

Ja tähän kaikkeen riitti ihan vain 0.2 grammaa cubensista (pieni osa annoksesta oli eri erästä, ja ilmeisesti voimakkaampaa). Ja 0.5 grammasta ei oo kokemusta, joten vaikea mennä siihen sanomaan.
Aiemmin microtettu monet kerrat tuolla annoksella ilman ongelmia. Syypäänä pidän noiden kahden eri sienierän sotkemista keskenään, kun eka satsi loppui kesken, ja ei sienet riittäny ihan tuohon määrään.

Viesti yhdistettiin ketjuun: Risumadonlakki (Psilocybe medullosa)

Harhaanjohtavia annostelupuheita siivottu viestiketjusta.

Muistakaa mainita annosmäärien yhteydessä relevantti sienilaji ja etteivät itiöemien kappalemäärät ole oikea tapa mitata vaikuttavia ainesosia.

Miksi sitruunamehua?
Olen huomannut sitruuna-mainintoja muuallakin mutta tarkoitus ei ole avautunut.

Käyttö sitruunamehun kanssa, “Lemon tek”