Säännöt

1 § Psilosybiini.info on tarkoitettu lailliseen tiedonlevitykseen ja haittojen vähentämiseen. Ylläpitäjät tai käyttäjät eivät yllytä ketään rikkomaan Suomen lakia.

2 § Ylläpito ei vastaa käyttäjien kirjoituksista, vastuu on viestien kirjoittajilla.

3 § Foorumi on tarkoitettu vain täysi-ikäisille henkilöille. Hyväksymällä keskustelupalstan säännöt vakuutat olevasi yli 18-vuotias.

4 § Palstalla ei myydä psilosybiinisieniä tai niihin rinnastettavia huumausaineita. Tämä koskee kaikkea psilosybiiniä sisältävistä nesteviljelmistä tai rihmastosta aina kuiviin itiöemiin asti. Myös ostattelu on kiellettyä. Itiöiden välittäminen mikroskooppitutkimuksia varten on sallittua ja laillista.

5 § Kaikkien Suomen laissa huumausaineluetteloitujen (myös hampun ja meskaliinikaktuksen pistokkaiden), lääkeaineluetteloitujen tai kuluttajamarkkinoilta kiellettyjen psykoaktiivisten aineiden (myös Salvia divinorumin pistokkaiden), sienten, edellämainittuja aineita sisältävien kasvimateriaalien ja aineiden kauppaaminen taikka niitä koskevien osto- tai vaihtopyyntöjen esittäminen foorumin välityksellä on kiellettyä.

Myös edellämainittuja aineita tai esimerkiksi growboxeja kauppaavien sivustojen linkkaaminen on kielletty.

6 § Ylläpidolla on täysi oikeus sensuroida, oikoa tai poistaa viestejä erityistapauksissa.

7 § Mainostaminen ja kaikenlainen spämmääminen on kiellettyä. Hillitty mainonta voidaan poikkeuksellisesti hyväksyä luvanvaraisesti, jos se edustaa yhteisiä intressejä.

8 § Fleimaaminen, trollaus ja sukkanukkejen luominen dissaustarkoituksiin on kiellettyä. Foorumilla ei ole suotavaa käyttäytyä ketään kohtaan syrjivästi.

9 § Tunnistuspyyntöjen ja -kuvien lähettäminen yksityisviestitse ilman vastaanottajan erillistä pyyntöä on kielletty. Tunnistuspyynnöt tulee kirjoittaa niille omistettuihin ketjuihin.

10 § Chat-ominaisuus on testikäytössä luottamustason 1 saavuttaneille foorumin käyttäjille 20.3.2023 alkaen Discord-serveriä vapaampaa pikakeskustelua varten. Chatissa pätevät samat säännöt, kuin foorumilla muutenkin ja esimerkiksi sääntöjen 4-5 §:ä rikkovat käyttäjät asetetaan porttikieltoon ilman erillistä ilmoitusta tai neuvottelua. Chattiin ei saa lähettää tunnistus- tai meemikuvia, vaan ne tulee postata ketjuihinsa. Mikäli ominaisuuden käytössä ilmenee ongelmia, se poistetaan.

11 § Sääntörikkomuksiin puututaan huomautuksella ja väliaikaisella porttikiellolla. Toistuvat ja törkeällä tavalla säännöistä piittaamattomat rikkomukset johtavat pysyvään porttikieltoon.

Muuta huomioitavaa:

Käyttäjät ovat vastuussa omasta tietoturvastaan, sivusto on käytettävissä Tor-verkon kautta. Katso myös: Keskustelupalstan tietoturva

Lue ylläpidon kirjoittamat ketjujen aloitusviestit, niissä saattaa olla hyödyllisiä linkkejä tai muuta tietoa.

Tunnistuspyyntöjä varten ota mahdollisimman hyviä kuvia sienistä kasvuympäristössään luonnonvalossa. Peitä suora auringonvalo esimerkiksi asettumalla auringon ja kuvauskohteen väliin. Ota kuvia sienistä maassa ennen poimimista, kuvaa myös niiden lakki, heltat ja jalat. Kuivuneita sieniä on käytännössä mahdotonta tunnistaa, joten kuvien lähettäminen sellaisista on täysin turhaa. Myöskään kasasta sekalaisia sieniä ei tehdä tunnistuksia. Jokainen on lopulta itse ainoana vastuussa mahdollisesti syömistään sienistä, missään tapauksessa ei koskaan tule syödä sieniä, joiden syömisen turvallisuudesta ei ole täydellisen varma. Psilosybiinisieniä merkittävästi muistuttaviin sieniin kuuluu myös TAPPAVAN MYRKYLLISIÄ lajeja.

Kirjoittajien tulisi kunnioittaa kanssakeskustelijoita asianmukaisella kieliopilla ja oikeinkirjoituksella, noudattaa yleisiä käytöstapoja, pyrkiä tarkastamaan onko askarruttavasta aiheesta jo olemassa keskusteluketjua ja postata asianmukaiseen ketjuun, sekä pitäytyä postaamasta mahdollisesti loukkaavaa materiaalia. On myös syytä edes hieman selata esimerkiksi kysymysketjuja taaksepäin nähdäkseen, onko omaan kysymykseen kenties jo vastattu ennen postaamista. Esitettäessä keskusteluissa väitteitä faktoina tulee ne pyrkiä lähteistämään uskottavasti tai tehdä selväksi, että kyse on esimerkiksi omaan kokemukseen perustuvasta mutusta tai arvelusta. Pyritään säilyttämään kaikille hyvä keskusteluilmapiiri.

Tervetuloa foorumille!

5 tykkäystä