Muita sieniä koskevat tunnistuspyynnöt

Hei Eni. Näin olen tehnyt. Olen pahoillani etten kuitenkaan onnistunut. Kyllä tää sun tyyli vähän agressiiviselta suhtautumiselta vaikuttaa. Mutta miepä yritän paremmin . Peace !

1 tykkäys

@Sipemarja Sen sijaan että pahoittelet huonoja kuvia, niin mitäpä jos tarkistaisit kuvauslaitteelta ennen kuvien postaamista, että onnistuiko kuvat. Jos ei, niin toista kuvausoperaatio tarvittaessa niin kauan kunnes onnistuu. Mieluiten luonnonvalossa. Sienestys ei ole veikkauksen peli.

3 tykkäystä


hiippo? nääpikkä?


isompi kuva kasvualustasta

@intoilija Vähämadonlakkeja (Deconica).

1 tykkäys

Osaisiko joku sanoa onko tämä sinityvikuupikka

@Viider Ei ole sinityvikuupikoita. Heltat liian tiheässä, lakin väritys ei ihan täsmää ja sinertymistä ei ole havaittavissa. Jokin kuupikka se on, mutta ilman mikroskooppia ei pääse etiäpäin. Syytä olettaa, että myrkyllinen.

2 tykkäystä

Kiitos vastauksesta!

1 tykkäys


kiitos foorumilaisille tunnistusavuista!


Onko tää joku silokin serkku valkoisine helttoineen

@Viider Kaksi alimmaista kuvaa: Ei ole läheistä sukua silokille. Näyttää hallahiipolta (Mycena metata).

2 tykkäystäMitä nämä ovat?


Mikä sieni?

@Viider Ylimmät kuvat: Pitäisi olla tarkemmat kuvat, jotta pystyisi sanomaan. Helttojenkin pitää näkyä hyvin.
Alin kuva: tästäkin voisi olla parempi kuva, mutta ehkä jokin kuupikka.

1 tykkäys

@Viider Mikä on ideana tässä, että kysyt tunnistusta jokaisesta vastaantulevasta pikkusienestä? Onko sulla jokin tietty laji hakusessa? Se, että kuvaat jokaisen vastaantulevan sienilajin esimerkiksi jonkun psilosybiinisienilajin toivossa ei toimi etkä tällä metodilla myöskään opi oikeestaan yhtikäs mitään.

4 tykkäystä
Onko reunuskirjoheltta?

Joo ja anteeksi innostuin vähä kyselemään.

@Viider Ei ole reunuskirjoheltta tai mikään muukaan kirjoheltta.

4 tykkäystä

@Viider Tottakai kysyä saa ja kannattaakin, jos on epäselvyyksiä. Sen verran paljon vaan pukkaa sulta tunnistuspyyntöjä pikkusienistä ja viitaten myös viimesimpiin kuviisi joita uumoilit reunuskirjoheltoiksi ja jotka ovat kaukana reunuskirjoheltasta ulkonäkönsä osalta, tulee fiilikset että tässä toteutetaan harrastusta just väärinpäin ja ei toimivalla metodilla. Sienilajin kun sienilajin etsimiseen ja löytämiseen on yksinkertainen resepti - etsi oikeaan aikaan oikeista paikoista. Eli sienilajin kun sienilajin etsiminen ja löytäminen on oikeanlaisen kasvuympäristön metsästämistä. Sikäli mikäli olet juuri psilosybiinisienilajien perässä, Tässä lista suomessa esiintyvistä psilosybiinisienilajeista. Valitse listasta laji, opiskele joko kirjallisuudesta tai internetistä lajin kasvuympäristö, etsi luonnosta kuvailtu kasvuympäristö. Suomen lajitietokeskuksesta voit haun avulla yrittää etsiä ilmoitettuja havaintoja haluamastasi lajista ja sen myötä saada osviittaa mahdollisesta esiintymisajankohdasta.

2 tykkäystä