Mitragyniini (mm. kratom)

Alkanut kiinnostamaan viime aikoina suuresti kratom, jota on kuitenkin Suomessa aika vaikeaa saada käsiinsä.

Kratomista puhuttaessa siis tarkoitetaan yleensä siaminkratomia (mitragyna speciosa), joka on Suomessa nykyään kielletty kkp-aine. Vaikuttavia aineita kasvissa on monia, mutta näistä tärkein on nykyisen ymmärryksen mukaan mitragyniini.

Mm. laittomuuden vuoksi myydään runsaasti erilaisia saman suvun kasveja, jotka sisältävät myös samoja vaikuttavia ainesosia. Suomestakin saa ostettua esim. Mitragyna hirsuta -kasvin jauhetta, mutta ainoan sitä myyvän kaupan varasto on loppu.

Ulkomailtahan tätä hirsutaa saisi tilattua, mutta varsinkin Hollannin smartshoppeihin liittyy itsellä aika suuret kuumotukset, sillä tullihan valvoo ko. valtiosta saapuvaa tavaraa aika tarkalla silmällä. Kuumottelenkohan ihan turhaan, sillä M. hirsuta on Suomessa (toistaiseksi) laillista. Tulliukkoa saattaa kuitenkin aina kiinnostaa, kun postipaketissa on jotain jauhetta.

Onko muilla kokemuksia kasviperäisten laillisten piristeiden yms. tilaamisesta, tai ylipäätänsä näistä mitragyniiniä sisältävistä kasveista?

Kratomia käytin, kun se oli vielä laillista. Erinomainen luonnontuote, jos saa tuoretta jauhoa tai lehteä. Ulkomailla olen käyttänyt laillisesti sen jälkeen. Tilausta ulkomailta en voi suositella, kiinnijäämisriski on iso ja sakot tuntuvat. Mitragyna hirsutaa saa tilattua Suomesta. Pitihän sitä tilata ja kovin vaisua verrattuna speciosaan. En voi suositella.

Joo, alkuperäinen viestinikin on nimittäin muuten virheellinen; hirsuta ei nimittäin sisällä mitragyniiniä yhtään, mutta sisältää muita vaikuttavia ainesosia. Suomessa saatavuus heikohkoa, mutta näköjään saa kyllä. Kokeiltu on, ja kyllä tuosta sellainen lievä piristävä vaikutus tulee, mutta ei kyllä ainakaan kovin paljoa placeboa suurempi. Hinku kratomiin ei kyllä ole sellainen, että lähtisin mitään seuraamuksia riskeeraamaan.

1 tykkäys