Lantakirjoheltta

olisiko jollain tietoa Lantakirjohelttasta kannattaako käyttää ja toimivatko ollenkaan ?
wikipediasta ei tähän löytynyt minkäänlaista tietoa kysyn vain sen takia koska näitä on pellot täynä luulin aluksi silokeiksi mutta tarkemman tutkimuksen jälkeen sain tietää että Lantakirjoheltta se on mutta ei mitään tietoa ovatko myrkyllisiä tai syötäviä Kiitos jo etukäteen !

Kahden sekunnin googletuksella löytyi englanninkielinen artikkeli:

Panaeolus fimicola is a widespread but seldom identified “little brown mushroom” which sometimes contains small amounts of the hallucinogen psilocybin.
Terkuin Wikipedia.

Suhtautuisin kyllä varauksella tuollaisiin “joskus sisältää pieniä määriä” -juttuihin. Ettei olisi mennyt analyysiin sekaan jotain muuta sientä sitten toisinaan. Suosittelen lukemaan valokuvausopasta ja keskittymään oikeiden suippumadonlakkien etsimiseen.

1 tykkäys

Mitä ovat nämä tarkemmat tutkimukset? Kirjoheltat on huonosti tunnettu sientensuku, jossa on paljon identtisennäkösiä lajeja ja yleensä tunnistuksen varmistaminen, lukuunottamatta jotain reunuskirjoheltan tekstikirjaesimerkkejä, vaatii mikroskooppia. Lantakirjohelttaa pidetään kyllä psykoaktiivisena lajina maailmalla, mutta suomessa lajia tavataan yleensä keväällä/alkukesästä.
Jos olet alottelija sieniharrastuksessa, eikä yleistä siententuntemusta ole, kannattaa keskittyä lähtökohtasesti suippumadonlakkiin kuten jo sanottu.

1 tykkäys

kiitoksia tiedosta !