Kärpässienet

Ajattelin aloittaa tänne keskustelun punakärpässienestä. Olen tutustunut Amanitan microdosettamiseen ADHD hoidossa .

Olen itsekin tuosta kuullut, lähinnä Lapin shamaanien käytöstä, mutta miten turmiollista tuo on maksalle ja muille sisäelimille? Onko mitään järkeä kun on terveellisempiäkin vaihtoehtoja?

Aivan, eli jopa kärpässienellä on potentiaalia lääkkeeksi, mielenkiintoista. Itselläni on ADD johon ei oikein tunnu löytyvän toimivaa lääkettä, mutta taidan silti jättää punaisten sienten kokeilut muille ja odottelen mahdollisia tutkimuksia.

Kannattaa perehtyä todella hyvin aiheeseen jos aikoo kärppäreitä käyttää. Varsinkin isommilla annoksilla. Täällä vanhalla foorumillakin oli virheellistä tietoa näistä sienistä ja niiden valmistuksesta. Kannattaa tsekata amanitadreamerin kotisivut. Sieltä löytyy tosi hyvää infoa. Korjatkaa toki jos olen väärässä tästä lähteestä.

3 Likes

Lääkinnällisestä tehosta tällaisessa käyttötarkoituksessa ei liene mitään kunnollista näyttöä?

1 Like

2viikkoa testasin microdosea ja oli alussa varsinkin selkeästi stimuloitunut olo. Asiat mitä on normaalisti vaikea tehdä onnistui nyt helposti. Kasvaako tähän sitten toleranssi nopeasti uskoisin . Wikipediassa myös luki ettei viikingit käyttänyt kärpässieniä taisteluissa koska väsyttää. Entäpä jos viikingit jo mikrotti tätä . Ystäväni kertoi että microdosetti viikon ja sitten joi teenä isomman dosen 8g . Näin sienen henki siirtyy mieleen .

Kaukaahaetulta miksi jos pieni annos nimenomaan piristää. Ehkä minulla tapahtui juuri tämä etten enää tarvitse kärpässientä. Mikrotin 2viikkoa aika lailla samoilla peukalonkynnen kokoisilla annoksilla . Eli tässä on käänteistoleranssi se voi olla myös miksi koin ettei enää stimuloi kun amanitaa oli jo liikaa kehossa. Jos olisin itse viikinki ja piristettä olisi saatava Amanita pienellä annoksella sopisi kyllä taisteluun oman kokemukseni perusteella

Itselläni on mielikuva tästä tarinasta viikinkien sienten syömisestä, että kyseessä olisi ollut keino päästä bersekki-raivon valtaan. Mihinkään suoraan perimätietolähteeseen en ole tässä yhteydessä törmännyt, vaikka viikinkien kulttuurista on kirjallista perinnettä olemassa ja olen sitä jonkin verran lukenut(esim. Edda ja lukuisat saagat löytyvät myös suomennettuina. Suosittelen lukemaan, ovat oikein hienoja).
Todennäköisesti kyseessä on vain iskevän kuuloinen tarina vailla sen suurempaa totuuspohjaa.
Itselleni on vaikeaa kuvitella sieniä (kärpässieniä tai silokkeja) minkäänlaisen taisteluraivon lähteenä johtuen niiden vaikutuksista. Mikroannokset tässä yhteydessä kuulostavat ehkä hieman huvittavilta.

Yleisesti ottaen puhuttaessa shamaaneista, viikingeistä, aborginaaleista, tms. kulttuureista joista meidän on hankala saada mitään todellista tietoa, on syytä jollain tavoin huomioida se millä perusteilla haluamme näitä kulttuureita tai ihmisryhmiä mystifioida, romantisoida tai ylevöittää. Osin tällainen toiminta ei tee kunniaa näille tahoille, vaan tekee heistä satuolentoja sadunomaisine tapoineen. Samalla heidän todellinen historiallinen elämäntapansa ja kulttuuri ovat vaarassa jäädä unelmiemme jalkoihin.

6 Likes

En ole kärpässieniä vielä uskaltanut käyttää, mutta nämä aiemmin mainitut Amanita Dreamerin kuivaus/dekarboksylaatio-ohjeet on debunkattu Reddit /r/amanitamuscaria yhteisössä. Kyseistä lähdettä ei suositella tieteellisten epätarkkuuksien vuoksi plus että hänen sivustonsa on pääasiassa tehty kaupalliseen tarkoitukseen.

2 Likes

Haluatko referoida tärkeimmät pointit miksi armanitadreameriin ei ole luottamista? Ei ole tiliä redditissä. Missä (tärkeimmät pointit) hän on väärässä? Tiedän jo hänen ohjeensa “teen” valmistamiseen, onko niissä vinkeissä siis jotain vaarallista tms?

Pikaisella googletuksella selviää, mitä AmanitaMuscaria-subredditin moderaattori on kirjoittanut Amanita Dreamerin toiminnasta viime vuonna. Itselläni ei ole kiinnostusta eikä kokemusta kärpässienten valmistelusta käyttöä varten, mutta kyllähän tuo herättää epäilyksiä: https://reddit.com/r/AmanitaMuscaria/comments/w2zy9h/amanita_dreamer_said_avoid_full_decarb/

AD [Amanita Dreamer] made a whole video about it that I spent hours fully debunking. The information in the video was so wrong it was unbelievable. AD admitted that I was completely right, then deleted the entire conversation and deleted the video from YouTube and has never posted on Reddit since (that was about a year ago). AD still promotes that same information to this day.

Think about this… saying not to use a method that has three separate studies backing it, saying to avoid a full decarboxylation, then at the same time promoting an untested method that was made up as a “full decarboxylation” (zero measurements to prove it). If something seems strange then you may be realizing that the entire point of that channel is to get you to believe in things that are made up so it can develop a cult-like following and get you to subscribe to the Patreon for more “exclusive secret info” and to the store to buy things like room temperature olive oil extracts that don’t make any scientific sense. Everything about that channel is designed to lock in your attention and take your money; even the vendors on the “trusted vendor list” pay hundreds of dollars a month to be on the list, meanwhile some of them are known to be sketchy. The whole thing is an attention-grabbing information-controlling money-funneling scheme. That’s why one of the pinned posts here is a debunking of the main preparation method of that channel, because it’s that ridiculous.

3 Likes

Mielenkiinnosta testasin punakärpässientä kun niitä tuli sienireissulla vastaan, dekarboksyloin keittämällä 3h 2,7ph liemessä 1:1 sieni-vesi suhteella ja nautin noin 50g “teetä”. Tuloksena lievä humalan kaltainen pöhnä ja väsymys, mutta ei pahaa oloa. Ilmeisesti pitäisi isompia satseja vetää jos mielii muuta kuin turruttavaa vaikutusta, tuskin jatkan testailua.

2 Likes

Amanita muscariat kannattaa kärsivällisesti valmistella ennen nauttimista; Poimituista sienistä lakit talteen, varret voi heittää pois. Kuivatus huoneenlämmössä hyvässä ilmanvaihdossa esim leivinpaperin ja ritilän päällä lakkipuoli alaspäin (itiöt on inhaa pölyä ja maistuu mullalta, kärppärien maku on muutenkin kauniisti sanottuna “maanläheinen ja epä-kulinaristinen elämysmaku”…) 3-7vrk, eli läpikuiva ja rapea. Sen jälkeen kokonaiset lakit, joita sinulla toivottavasti on kerättynä vähintään 50kpl, säilötään joko lasitölkkiin ilmavasti (silica-pss on ihan hyvä lisä pitämään sienet takuulla hyvinä) tai vaikka paksuseinäiseen suht tiiviiseen pahvilaatikkoon. Annetaan olla 18-22 asteessa, huoneenlämmössä, pimeässä, vähintään 3kk, mieluiten yli, minimoidakseen negatiiviset sivuvaikutukset (pahoinvointi, liika uneliaisuus, paha maku, dekarboksylaation keskeneräisyys iboteenihaposta muskimoliksi, joka näin luonnonmukaisesti ja hitaasti tapahtuessaan on yleensä melko täydellinen).

Kun lakit ovat tekeytyneet tarpeeksi kauan, voi niiden kanssa aloittaa elimistön “herkistämisen”. Syödään 1 pienehkö l(halkaisijaltaan about 5-7cm kuivana) lakki 1. Päivänä. Toisena päivänä syödään 2 pienehköä lakkia. 3. Päivänä voi syödä 3-5 pienehköä tai 2-3 isoa (10-13cm) lakkia, jolloin saa jo vajoamisen kärppärimaailman esikartanoon…
Tämä herkistämisen tarkoitus on nimenomaan se, että kärpässienten toleranssi on käänteinen ja se kerääntyy elimistöön, siksi määrää aluksi lisätään totutteluvaiheessa, eikä toleranssi enää jollain tapaa laske, kun elimistön on totuttanut siihen, joten esim viikon kuluttua voi aloittaa suoraan 2-4lakilla jolloin pääsee jo pienelle matkalle ensimmäisenä päivänä.
Kokemuksien karttuessa voi lakkeja syödä koosta riippuen 2-8kpl, jopa 10kpl, mikä vie jo todella intensiiviin transsitiloihin ja dissosiaatioon/delirianttimaiseen pseudotodellisuuteen, joka voi olla pelottavaakin, jos ja usein myös koska ei tiedosta ottaneensa sientä, ei tiedä välttämättä nukkuuko vai onko hereillä, esineet lentää ja muuntuu, kuulee puhetta, näkee outoja olentoja, ihmeellisiä kuvioita ja näkyjä, ilman taikasienten visuaaleja tai psykedeliaa, kärpässienet on ihan omanlaisensa kokemus johon kannattaa ajan kanssa tutustua.

Pienemmät määrät ja hitaampi totuttelu voi olla paikallaan ei niin kokeneelle matkailijalle, jotta kokemus olisi turvallinen ja selvä trippivahti isommilla annoksilla suositeltavaa. Monasti matkailija aluksi vaipuu uneen, pariksi tunniksi. Herää virkeänä,muttei sekavana. Silti tietää, että nyt on jotain meneillään, muttei tiedä mitä. Kärppärien kanssa ei koskaan tiedä mitä tuleman pitää, vaikka se on nautittavaa ja hauskaakin. Välillä ei niin hauskaa kylläkään, jos mielikuvituskaverit alkaa seikkailla näkökentän laitamilla ja virnuilee nenän edessä…

Olisi mukavaa nähdä kunnollisia lähteitä näihin kärppärijuttuihin. Pikaisella google fu -harjoituksella en löytänyt mitään mutuilua tai kokemuskertomuksia kummempaa esimerkiksi tuosta käänteistoleranssista. Kaipailisin kärpässienikeskusteluihin myös pohdintaa käytön riskeistä. Aiheen ympärillä käytävä keskustelu ylipäänsä vaikuttaa nopealla vilkaisulla olevan melkoista bro-tiedettä ja oman elämänsä shamaanien hourailuita ja mutuilua.
Sinänsä Matiaksen tavoin minullakaan ei ole juuri kiinnostusta eikä lainkaan kokemusta kärpässienten käytöstä tai valmistelusta käyttöä varten.

Kiitos viestistäsi! Joo tuo on aika harmaata aluetta noiden kärpässienten kanssa, varmoja lähteitä haastava löytää ja nuo omani olen vuosia sitten jostakin useammasta lähteestä kaivanut, ja kokeilemalla hyväksi havainnut. Käänteistoleranssi mielestäni toimii kärppärien kanssa samoin, kuin kannabiksenkin kanssa.

Löytyisikö kannabiksen osalta käänteistoleranssille joku legitiimi lähde?
Ainoa minun läytämäni on

The first concerns the development of “reverse tolerance” to the subjective effects of cannabinoids. Although early reports suggested that experienced marijuana users might, in fact, be more sensitive to the subjective effects of 9tetrahydrocanna- binol (THC), it subsequently has been shown that this does not occur.

American Journal of Psychiatry, 140(5), pp. 655–656

Hmm, täytyypä etsiä, josko löytyisi!