Growkitit

Keskustelua ja kysymyksiä kaupallisiin valmiisiin kasvatussetteihin, eli growkitteihin liittyen. Kauppojen nimien mainitseminen on kielletty. Tämä koskee myös linkeissä ja tiedostoissa näkyviä nimiä.

Tervehdys!
Kyselisin onko kellään kokemusta noista [kaupan nimi poistettu] grow kiteistä?
Tosiaan kasvu on ollut tosi hidasta siis pinnit ilmestyivät about kolme viikkoa sitten ja ja tatit on about sentin-kaks :thinking: ohjeita oon noudattanut muuten mut mogasin hiukan siinä et vitkuttelin viikon verran aloituksessa kiireiden takia, kun myyjän ohje oli tietty et hommat käyntiin heti kun paketti tulee.
Valona oon pitänyt päivänvalo lediä ja 12/12h.
(olisko esim 8/16h parempi… Tällaistakin kuullut?)
Muuten olosuhteet hyvät ainaki jos myyjän puheisiin uskominen. Kuulostaa kummalliselta et ei

Tarvi sumutella ja et liika kosteus ei hyvä… Siis miten tää grow kit on erilainen kun muut sienet :sweat_smile:

Hidas kasvuvauhti viittaa puutteelliseen kosteuteen, ilmanvaihtoon ja/tai muuten epäotollisiin kasvuolosuhteisiin jos kasvualusta on kunnossa. Growkittien laatu vaihtelee valmistajasta riippuen ja varmemmin onnistuu tekemällä hommat alusta alkaen itse, eikä se paljoa hankalampaa ole.

Kiitos jo tästä!
Tota kosteutta mä itsekin aloin epäillä mut kun tosiaan kaikki nuo myyjät joiden sivuilta oon katsonut niin sanoo et näitä grow kittejä ei kuulu kastella/sumutella… Niin wtf KAI NYT LUULIS SIENTEN TARVIVAN KOSTEUTTA😆

Tällä varmaan meinataan, ettei niitä growkittien kasvualustoja tarvitsisi nesteyttää ennen käyttöä, vaan laitetaan suoraan fruittaamaan (mikä sekin kyllä kuulostaa vähän hassulta). Sinällään sumuttelun puolesta tuossa ollaan oikeilla jäljillä, että sitä kasvualustaa ei tosiaan ole syytä sumutella suoraan, vaan terraarion ilmaa pidetään riittävän kosteana esimerkiksi sumuttamalla.

Toisella kaupalla samat ohjeet kyseisille bokseille… :thinking:

Edit. Viestistä poistettu kaupan nimi
-Ylläpito

Joo varmaankin nuo luottavat sitten siihen, että kasvualustasta haihtuu tarpeeksi vettä sopivan ilmankosteuden ylläpitoon. Mutta kasvatusoppaita hieman silmäilemällä käy kyllä nopeasti selväksi, että parempiakin tapoja on helposti toteutettavissa.

Itseä mietityttää, että tuleeko growkitit läpi tullista jos tilaa. Siinähän on vaan itiöitä ja kasvualusta joten pitäis olla laillista… Toki itse paketti implikoi että kasvatustarkoitukseen on tulossa joka taas ei sovi yhteen lainsäädännön kanssa. Haluaisin tietää muiden kokemuksia asiasta.

No ainakin aivan täysin tarpeetonta riskeerata tullin kanssa mitään. Vaikka periaatteessa itiöt eivät ole laittomia, kasvualusta itiöiden kanssa viittaa tosiaan aika vahvasti laittomuuksien suunnitteluun. Jos ei muuta, niin piruuttaan avaavat tullissa printin/kasvualustan ja ns. vituiksi meni se homma sitten. Jos itiöt ovat kasvualustassa valmiina, niin parin päivän postikyydin aikana saattaa hyvinkin olla jo rihmastokin aluillaan, eli se hommahan on sitten jo ihan vitun laitonta.
Kasvualustojen tekeminen on helppoa (ohjeita löytyy tältäkin foorumilta ihan suomeksi) ja itiöitäkin varmasti saa kohtuuhinnoin valtion rajojen sisältä, kun vähän viitsii asiaa miettiä.

4 tykkäystä