Ayahuasca

Voisin postaa tähän ohjeet kaikille kiinnostuneille ja aloittaa aiheeseen liittyvän keskustelun.

2 tykkäystä

Kiinnostuska kovastikin, mutta uskallusta vähemmän. Mietin vakavissani caapi jauheen ja harmala siementen ostamista, mutta päätin lopulta odottaa, koska en sienilläkään suurta annosta ole vielä kokeillut. Harmi vain jos tämän caapin myynti nyt tosiaan Suomessa kielletään…

Paljos oot sieniä enimmillään kokeillut? Ja en välttämättä kyllä itsekään ominpäin uskaltais mennä tätä kokeilemaan, vaikka eihän tässä periaatteessa kuuluisi olla mitään pelättävää…

Sienimaailmassa on tultu oltua, niinkuin LSD:kin mutta Ayahuascassa on aika eri substanttista kyse, eikä pelkästään DMT:stä, vaan kokonaisuudesta.
Kysymys on kasveista, mitä ihminen ei voi ymmärtää opiskelematta. Ei viidakoissa turistien pilaamilla “retreeteillä”. Siksi on hyvä aloittaa itseopiskelu, vaikka se vaatii käytännössä kaiken entisen hylkäämisen.

1 tykkäys

Vaikea vastata grammamäärinä, kun voimakkain matkani sisälsi kolmea eri psilosybiini sientä. Koko matkan ajan tiesin kuitenkin olevani itseni ja omassa kotonani, eli ei niin suuresta annoksesta ollut kyse. Pitäisikö tuo heroic dose sienillä kokea ennen ayahuascaa? Mielipiteitä?

Ei pidä kokea. Miksi näin luulet?

Kannattaako syvään päätyyn hypätä jos on kahluualtaan vasta kokenut?

2 tykkäystä

Minä otin joskus reilun 4 grammaa golden teachereitä + pikkusen jotai mexicania tais olla, ja aika samat setit. Eli tiesi olemassaolonsa, missä on, jne.
Eipä näillä kannoilla nyt kai niin hirveen suurta merkitystä oo, jos ovat cubensiksia kaikki kumminkin.

Ja siis onhan DMT ja psilosiini varmasti eri aineita, mutta kuitenki rakenteet aika lähellä toisiaan.

Kuulostaa tarpeettomalta mystifioinnilta ja päihteilyelitismiltä.

En aliarvioisi psilosybiinisieniä pitämällä niitä miedompina tai varsinkaan isoilla annoksilla vähemmän haasteellisina kuin ayahuascaa/DMT:tä. Toisaalta psykedeelikulttuurissa monilla on edelleenkin harmillisen usein tapana asettaa liikaa painoarvoa “sankariannoksille” ja äärikokemuksille, vaikka ne eivät sovi kaikille eivätkä ole monille edes tavoittelun arvoisia vaan pahimmassa tapauksessa vain haitallisia mielenterveydelle.

10 tykkäystä

Omasta puolesta voisin sanoa, et motiivi kokea isoja annoksia, tai voimakkaampia kokemuksia olisi se, että pääsee käsittelemään niitä kaiken syvimpiä juttuja. Eli sillä tavalla tavoittelee hyötyä niistä. Tietysti hutiloiden on mahdollista saada ittensä vaan huonompaan jamaan…

1 tykkäys

Kuulostaa tarpeettomalta mystifioinnilta ja päihteilyelitismiltä.

Nyt oot kaveri kyllä aika pihalla ja enkä ala avaamaan miksi. Voit ehkä ymmärtää itsekkin, tosin epäilen asenteellasi ettei onnistu :person_shrugging:

Kiitos pointtini vahvistamisesta, erinomainen esimerkki päihteilyelitismistä tujauksella katteetonta ylimielisyyttä. Silloin kun et kykene asialliseen keskusteluun, voit suosiolla jättää jatkossa kokonaan kirjoittamatta.

6 tykkäystä

Hyvin herkästi isompien annosten kanssa asioiden käsittely jää takasijalle ja matkan pääpaino muuttuu ns. kyydissä istumiseksi ja selviytymiseksi. Useimmiten matkoista jää enemmän käteen kohtuullisemmilla annoksilla, kun homma pysyy hanskassa ja pystyt loogiseen ajatteluun. Se, että heität kättelyssä peilin lattialle ja alat kasaamaan uutta pakettia harvemmin auttaa ketään käymään läpi taustalla olevia ongelmia saati integroimaan niitä matkan kokemuksia normaalielämään.

Annoskoot on hyvin yksilöllisiä, eikä niitä kannata intternetin ihmisiltä edes kysellä vaan hakea itse ne itselle tarkoitukseen sopivat määrät.

3 tykkäystä

En nyt ota esimerkkejä annoksista sen enempää, mutta se kyydissä olemisen raja menee siinä, kun tuntuu et sieni dominoi sitä olotilaa? Ja et ajatuksia menee ja tulee, eikä niihin pysty sen kummemmin vaikuttamaan? Ja liikkuminenkin aikalailla vaikeeta. Kuitenkin siitä huolimatta tietää missä on, jne. Eli sillon ei puhuttas vielä täydellisestä egokuolemasta kuitenkaan.

Kiinnostusta löytyy täältäkin. Ensimmäinen kerta käydään läpi todennäköisemmin kokeneiden shamaanien kanssa jossain viidakon uumenissa jossa ei tarvitse kuumotella rikkovansa lakia ja jossa voi ihan rauhassa huutaa ja käydä omat demoninsa läpi. Tai mitä ikinä sieltä nyt vastaan tuleekaan. Missään kerrostalo tai rivitaloasunnossa en käy läpi tällaista kokemusta. Enkä usko normaalien kotimaisten perämetsienkään tähän riittävän. Viidakko, suuri luonto ja shamaanit saattavat olla tähän paras vaihtoehto moneltakin osalta.

Kysyttiin että kannattaisiko käydä läpi ensin heroic dose tasoinen trippi sienien kanssa ennenkuin lähtee tähän. Oma mielipiteeni tähän on että melko varmasti kaikki kokemukset psykedeeleistä on tässä hyväksi. Ei ole välttämättä pakollista mutta en usko että niistä ainakaan mitään haittaa on. Jos on kokemuksia egokuolematason matkoista ennestään niin tämän tasoinen matka ei pääse välttämättä yllättämään aivan niin paljoa.

Komppaan Matiasta tässä: “En aliarvioisi psilosybiinisieniä pitämällä niitä miedompina tai varsinkaan isoilla annoksilla vähemmän haasteellisina kuin ayahuascaa/DMT:tä”

Mitä noiden isojen trippien tavoitteluun ja hyödyllisyyteen tulee, niin sanoisin että niistä voi kyllä hyötyä paljonkin. Riippuu hyvin paljon mitä tavoittelee. Perinpohjainen ymmärrys omasta tajunnasta on mielestäni aika kallisarvoista. Mutta sen ymmärtäminen vaatii mielestäni kokemusta ja teoriaa pohjille. Joillekkin nuo isot tripit luo enemmän pelkoa ja hämmennystä jälkikäteen kun ei ymmärretä mitä tapahtuu ja mitä tapahtui. Meitä on moneksi. Oma mielipiteeni on että jos ei tiedä mitä tekee niin kannattaa lähestyä varovaisesti.

Ayahuasca seremoniaan jos on lähdössä niin tiedossa on todellakin iso ja vahva trippi. Jos heroic dose sienillä tuntuu huonolta idealta niin tämä ei ole välttämättä sinulle.

Monesti ayahuascaa ottaneena, ei se määrä. Pikemminkin sen hetken kunnioitus. <3