Suippumadonlakkihavainnot 2022

Tänäänkin napsunut ihan kivasti koriin täytettä :v:t4:

4 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kysymyksiä sienestyksestä43kpl 15 kuivan päivän jälkeen.

2 tykkäystä

Muutaman rasian käyny hakemassa tämän vuoden satoa.
Jospa tämä antaisi motivaatiota nuoremmille, mutta keskittyisitte kuitenkin enemmän vaikka lukemaan matematiikkaa.

Tämä harrastus on sitten sitä varten kun muut asiat on kunnossa.

3 tykkäystä

Morjesta pöytään!
Nyt on 5 päivän sateiden jälkeen alkanut löytyyn kyllä hyvin silokkeja pirkanmaalta päin :star_struck:
On niin paljon että ei meinaa kaks ihmistä keretä edes kerätä kaikkia. Ja tooosi paljon pieniä alkuja spoteilla. Ja tänään tuli tehtyä pellolle mukaan smoothie mihin löin ~1,5g pohjosen lakkeja. Se vetästiin siinä alussa kahvien jälkeen kitusiin mimmin kanssa puoliks :grinning: Oli kyllä hauska ja antoisa 3-4h tattien keräys sessio! Tässä muutamia otoksia tältä päivää.

10 tykkäystäHieno saalis. Oulussa paras aika lienee jo ohi ja menee samaa kaavaa kuin viime vuonna eli kausi päättyy syyskuun lopussa eikä mitään sen jälkeen näy.

1 tykkäys

Ööm. Satoja havaintoja Etelä-Savon seudulla, ekat löydökset 21.09.2022, noin 100-200kpl?
Sen jälkeen joka 3. pvä noin 100kpl+ joka kerralla.
Todella hyvä sato verrattuna viime vuoteen!

1 tykkäys

Hyvin onnistunut kuvausreissu takana, kuvattavia kohteita oli vähintään arviolta 100 kappaletta.

Oheisessa kuvassa eräs suloinen (ja hyvin yksinäinen, kaukana ja erillään kaikista muista) poikkeuksellisen kuvauksellinen yksilö. :blush:

1 tykkäys

Viesti erotettiin uuteen ketjuun: Psilosybiinisienimeemit tänne, niin pysyy muut ketjut asiassa


Albiinosilokkeja

Tänään oli viimenen sienien keruu reissu tältä syksyä. Kun torstai aamuna sit autolla laivaan joka vie ruotsiin ja siitä sit talveks espanja/portugali suunnille :sunglasses:
Aika vähän enään pieniäkään näky. Eli kyllä se sieni kausi alkaa kans lopussa oleen täällä pirkanmaalla päin. Tänään tuli vielä hyvä kasa kerättyä! About 100g kuivana ja koko syksyn saldoksi tuli hitusen reilu puoli kiloa :grinning: Eli se tarkottaa että about 15 000 silokkia tuli pellosta poimittua tänä syksynä.
Tässä vielä muutama kuva tältä päivää :v:t4:

6 tykkäystä

Terveisiä Uudeltamaalta! Aiemmalta spotilta löytyi tänä vuonna niukasti ja biomassa-atlasta käyttäen löytyi uusi vakkarispotti. Ekalta kolmelta kerralta jo n. 10g kuivana, joka on enemmän kuin olen koskaan aiemmalta spotilta löytänyt näin vähillä visiiteillä. Tänään tarttui mukaan 108 kappaletta puolessatoista tunnissa, joka on sekin enemmän kuin koskaan. :smile:

4 tykkäystä

Minulla kysymys sienten kasvusta, anteeks jos ei kuulu tähän… :see_no_evil::grimacing:

Kannattaako tämän kokoiset pienemmät antaa olla jos ne vielä kasvaa vai onko sama kerätä?

No, loogisesti ajatellen jos oot palaamassa spotille takaisin lähiaikoina, ehkä parempi jättää, varsinkin jos on itiöt vielä kyseiseltä yksilöltä jakelematta. Itse huomannut että jotkut kohdat kasvupaikoilla ei oikein saa aikaiseksi kovin isoja yksilöitä, silloin voin jättää miettimisen pienemmistä yksilöistä, varsinkin jos ovat jo kuivanneet. Mutta tee kuten hyvältä tuntuu, en usko että on niin suuri asia että tarvitsee empiä puoleen tai toiseen liikaa. :)
Itse henk. koht. tuppaan jättämään pienet yksilöt rauhaan, saan jonkinlaista mielenrauhaa siitä että kerkeävät vielä itiötä levittämään ympäristöön.

1 tykkäys

Ainakin tässä yksilössä näkyy tuo helttojen tummentuminen itiöistä. Eli on jonkin verran päässyt levittämään niitä.

Myös yleinen neuvo, sienikorin käyttäminen on hyvä. Koska siellä sienet ehtivät varistaa lisää itiöitä korin pienistä rei’istä ilmaan. Pelkkä aivoinkin kori on myös ihan hyvä.

2 tykkäystä

Okei aivan! Kiitos kovasti vastauksesta :blush:

Joo tätä just mietin että kun siinä kuitenkin väriä on että onko keräämisen arvoinen.

Joo teen jatkossa niin, kiitos vastauksesta! :hugs:

Tämmöinen satsi löytyi pohjois-savosta. Satoja sieniä jäi, kun lopussa ei enää jaksanut kyykistellä vain kuin isojen ryppäiden kohdilla :sweat_smile: 45g kuivana kolmen tunnin kyykkimisestä.

2 tykkäystä

Moikka, vanhalta spotilta löyty nämä vähän kärsineet.Ja toisessa kuvassa maybe oliivikirjohelttoja ylhäällä, älkää ihmetelkö.

1 tykkäys

Vanhat spotit tänä vuonna oli erittäin vähäsatoisia. Onneksi uudet spotit yllättikin oikein mahtavasti. Kyllä nyt alkaa olee aika hiljasta jo mutta kyllö vielö pitää parin poutapäivän jälkeen yrittää, joka tapauksessa kilotulitikkukuivaa niin onhan siinä😅

-Zio