Kysy psilosybiinisienten käyttämisestä

Yleiset kysymykset psilosybiinisienten käyttämisestä tähän viestiketjuun.

Onko tää normaalia sienissä vai ei? Sienissä pinnalla tollaista pöllyävää valkeaa ainesta.
Onko hometta, uskaltaako syödä? Haju on ihan normaali. Cubens kyseessä.

Tuon kuvan perusteella on mahdotonta sanoa yhtään mitään. Mikä tuo kuvan kökkäre ylipäänsä on? Onko sienet kuivattuja? Miten? Onko kasvatuksen aikana ollut kontaminaatioita? Näillä tiedoilla voi olla hometta tai sitten voi olla kuivaa rihmastoa.
Jos oikeasti epäilyttää, niin tietenkään ei uskalla syödä.

Sori huonosta kuvasta. Kuivattuja ovat. Nämä siis ostettu, joten kuivaustavasta mulla ei oo tietoa. Pari kertaa ennen ostanut, ja on ollut kyllä ulkonäöltään erilaisia, ja sellasia rapeita, siistejä kuivattuja sieniä. En itsekään tunnista, mikä sienen osa edellisen kuvan pallero on. Tässä setissä kuitenkin useampi vastaava.

Tosiaan osassa on tollaista todella pöllyistä valkoista, melkein jauhemaista ainesta. Kun puhaltaa kevyesti, pöllähtää sitä kunnolla.

Haju on täysin normaali, sama haju kuin edelliset sienet ovat olleet. Ei tippaakaan homeen hajua.

Jos nämä on pilalla, onko mitään mahista käyttää esim. teehen uutettuna tai keittämällä?

Näyttää aika oudolta nuo purkissakin olevat sienet. Haju toki kertoo paljon ja homeet kyllä yleensä vainuaa aika hyvin. En ole moista nähnyt. Etenkään ostettuna en tuollaisia söisi/joisi.

2 tykkäystä

Ok, kiitos vastauksista.

2 tykkäystä

Villi veikkaus mutta voisko toi olla sienen kantoja joissa on ollu tätä “fuzzy feet” kasvua kun ei ole saanut tarpeeks ilmanvaihtoa. Sit kuivattuna irtoaa ja pölyää hiukan, mielestäni se tuntuu kuivissa sienissä silleen hiukan samettiselta. Mutta tosiaan aika sekalaisen näköistä settiä tuolla purkissa aivan mahdoton sanoa mitä sieniä edes ovat. Ekan kuvan pallero melkeen näyttäisi kuvatetulta rihmasto palalta kavualustasta. Nämä siis pelkkiä veikkauksia ja varmaan aika myöhässäkin vielä

Englanniksi hakuja tehdessä, tulin tuohon samaan päätelmään. Näyttää siis juuri siltä, mitä siellä kuvattu, ja tuntuu tosiaan samettisilta. Ja kun mitään muita merkkejä homeesta ei ole. Jos kyseessä tämä ilmiö, onko silloin turvallista syödä?

1 tykkäys

Jos kyseessä on tämä niin ihan turvallista, mutta emme ota vastuuta sun tekemisistä.

4 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Tavalliset annokset toimii heikosti

13 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Käyttö sitruunamehun kanssa (“Lemon tek”)

2 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Eri kokoisten/ikäisten sienten pitoisuuserot

5 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Sieniteen valmistaminen

Terve,

Olen pian 37 vuotta täyttävä tyttölapsi. Olen päättänyt tänä syksynä kokeilla, mikä vaikutus sienillä on masennukseeni. Olen ollut vuosikausia masentunut, traumataustaa on (ei onneksi mitään kovin raskasta) sekä lapsuudesta, että aikuisiällä koettuja asioita.

Kuinka monta niitä sieniä kannattaa ottaa ensimmäisellä kerralla, vai miten määrää mitataan? Ketään kaveria ei ole mua valvomaan, eli yksin tämä on tehtävä. En odota saavani mitään ihmeparantumista, mutta ei tässä ole juuri vaihtoehtojakaan enää.

1 tykkäys

Ensikertalaiselle en antaisi grammaa (kuivaa) enempää! Sitten myöhemmin buustaa vähän lisää jos siltä tuntuu :blush:

EI SIENTEN ANNOSTELUSUOSITUKSIA ILMAN VIITTAUSTA SIENILAJIIN! -Ylläpito

2 tykkäystä

Kiitos nopeasta vastauksesta🙏 Tarkoitatko niitä suippumadonlakkeja? En tiedä mistä löytäisin ja milloin täällä Oulun seudulla, mutta luin tuon valokuvausoppaan, ja sen avulla lähden joku päivä etsimään. Pihalla näyttää kasvavan joka vuosi jotain mustesieniä, joten ehkä niiden joukossa voisi myös näitä kasvaa.

Kyllä se vähän meinaa pelottaa tuleeko joku voimakas ahdistus, mutta liekkö sillä väliäkään.

Niin ja sitäkin kysyisin, että kuivataanko ne vain niin että jätetään johonkin astiaan niin kauaksi että ovat korppukuivia?

Hakuun voi koittaa esimerkiksi “sienten kuivaus”, eipä nuo varmasti ainakaan missään suljetussa purkissa kuivu.

Tämä on hyvä pointti ja onkin AINA syytä myös mainita käytettävien sienten laji annostuksista puhuttaessa (@siiri). Suomessa käytetään psilosybiinisienistä ainakin Psilocybe semilanceataa ja Psilocybe cubensista yleisesti ja näiden välillä tajustepitoisuuksissa on hurjiakin eroja. Tätä voi myös koittaa hyödyntää, joskin saman sienilajin eri itiöemissä voi olla suurtakin pitoisuusvaihtelua ja eri ihmiset saattavat luonnostaan kokea villisti erilaisia vasteita vaikuttaviin aineisiin, mistä voi lukea lisää täältä.

2 tykkäystä

Kiitos vastauksesta :pray:

1 tykkäys